Szegedi hírek

2023.04.21. 12:04

Dobogósok lettek a statisztikai versenyen a Vasvárisok

T. K.

A döntősök a Statisztikai palotában mérték össze tudásukat. Fotó: DM

A Központi Statisztikai Hivatal idén immár 9. alkalommal rendezte meg a tradicionális középiskolai csapatverseny, a STAT WARS döntőjét. A statisztikai kultúrát népszerűsítő vetélkedőre rekordszámú, 247 diákcsapat jelentkezett 68 iskolából, 39 településről. Csongrád-Csanád vármegyéből Ásotthalomról, Hódmezővásárhelyről, Makóról, Szegedről és Szentesről több mint 30 csapat jelentkezett. 

A Munkaerőpiac, fogyasztás, jövedelem tematikában kiírt verseny online fordulóval indult, amelynek eredménye alapján jutottak a csapatok a döntőbe. A 9-10. évfolyamosok közül tíz, a 11. és annál magasabb évfolyamban hat csapat mérte össze tudását a budapesti fináléban. Ide vármegyénkből makói, szegedi iskolákat képviselő csapatok kerültek: 9-10. évfolyamon az AdatHalászok csapat a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégiumból, 11. és annál magasabb évfolyamon a BBPK csapat a szegedi Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium és a TK csapat a Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Technikumból.

A STAT WARS verseny döntője – amit az előző két évben online formában tartottak meg – idén személyes jelenléttel zajlott a Statisztikai palotában. A nap folyamán a csapatok olyan játékos feladatok és gondolkodtató statisztikai kérdések megoldásában mérték össze tudásukat, mint a „Havi fix”, a „Családi hétköznapok”, a „Mire költünk”, vagy az „Inflációkaleidoszkóp”. A 11. és annál magasabb évfolyamos korosztályban szegedi siker született: a Szegedi SZC Vasvári Pál Gazdasági és Informatikai Technikum „TK” csapata 2. helyezett lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában