Helyi gazdaság

2023.05.31. 19:50

Átadták a Merkapt új raktárépületét Szegeden - Galéria

Munkatársunktól

Minden elvárásnak megfelel az új raktárépület. Fotó: Karnok Csaba

Átadták szerdán Szegeden a Merkapt új, csaknem 2000 négyzetméteres alapterületű raktárépületét, ami nem csupán egy raktár, hanem oktatási központként is működik. Az ünnepélyes átadón Szemán Róbert, az épületgépészeti cég igazgatósági tagja elmondta, hogy a Merkapt egy fővárosi vállalkozás, és nagyon büszkék lennének, ha egy ilyen korszerű csarnokuk lenne Budapesten, mint a most átadott szegedi épület. Hozzátette, hogy maga az épület és a raktározási technológia is megfelel a legkorszerűbb követelményeknek.

A cégvezető azt is elmondta, hogy számukra a legfontosabb az együttműködés a szegedi és környékbeli partnerekkel. Arról is beszélt, hogy ha csak lehet, igyekeztek környékbeli vállalkozókat foglalkoztatni.

A rendezvényen ott volt Mihálffy Béla is. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy kifejezetten örül, hogy a Merkapt Szegedet választotta. Felhívta a figyelmet, hogy a szerb és a román határ is közel van, így adott a lehetőség a cég számára a további terjeszkedéshez, amihez sok sikert kívánt.

A képviselő hozzátette, hogy Magyarország és Szeged gazdálkodásának jövőjét is jelentik a hasonló vállalkozások.

A Merkapt Zrt. 1991-ben alakult, kizárólagos magyar tulajdonban lévő épületgépészeti vállalkozás, mely 2012. március 1-től működik zárt részvénytársaság formájában. A kereskedelmi vállalkozást alapító mérnökök a kezdetektől fogva igyekeztek a cég felépítésénél a szakmaiságot és a vásárlói igények komplexitását szem előtt tartani. A budapesti központ mellett az évek során mind az Épületgépészek Boltja kiskereskedelmi hálózat, mind a terítő nagykereskedelmi kiszolgálást végző vidéki raktáráruházak folyamatos fejlődést és növekedést értek el. Jelenleg Magyarországon 11 értékesítési pont működik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában