Makó

2023.06.02. 08:20

Folytatódik a makói kórház megújulása – Fotók

Folytatódik a makói kórház lépésenkénti megújulása. A sebészet és a krónikus belgyógyászat után most a szakrendelő épületegyüttese következik: 292 milliós pályázati támogatást költenek nem csak az épületre, de új műszerek beszerzésére is.

Szabó Imre

A makói kórház szakrendelője őszre újul meg. Fotó: Szabó Imre

A makói tagkórházban a járóbeteg-ellátást biztosító épület rendelőinek, közösségi és kiszolgáló tereinek felújításával, akadálymentesítésével, gépészeti, valamint elektromos hálózatának korszerűsítésével, illetve kilenc szakterületet érintően összesen 151 orvosi eszköz beszerzésével folytatódik a megújulás – tájékoztatta lapunkat a hódmezővásárhelyi-makói egészségügyi intézmény.

Ami a részleteket illeti, a munka szinte a teljes épületet érinti. A földszinti sebészeti szakrendelő három helyiségből álló egységében teljes körű felújításra kerül sor. A helyiségek új padlóburkolatot kapnak, a közlekedő egységek pedig új burkolatot. A mennyezetet és falakat átfestik, a bejárati ajtókat acél tokszerkezetű, fóliázott ajtólapos nyílászárókra cserélik. Szintén kicserélik a rendelőkben a mosdók felszereléseit is a szükséges helyeken. A rendelőkben a megmaradó csempe magasságához igazodva mosható falfelületet alakítanak ki, a mennyezetek új festést kapnak. A lépcsőt, galériát övező korlátok megmaradnak, de a fa fogódzókat, fémszerkezeteket felújítják, átfestik. A vizesblokkok, akadálymentes mosdóhelyiségek padló- és falburkolatait szintén kicserélik, ahogyan az épület szennyvízelvezető gerincvezetékét is. A teljes felújítással érintett szakrendelők elektromos rendszerének szükség szerinti átépítése közben a lámpákat korszerű ledes rendszerűek váltják fel. A teljes felújítással érintett szakrendelőknél szükség szerint kicserélik a bútorokat és a külső folyosók bútorait is felújítják.

A felújítást kísérő orvosi eszközbeszerzés olyan szakterületeket érint, mint a gasztroenterológia, a bőrgyógyászat, a fül-orr-gégészet, a sebészet, a szemészet, a radiológia, a nőgyógyászat, a fizikoterápia és az aneszteziológia. Az építkezés már folyik, a befejezés idén szeptember végén várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában