Szegedi hírek

2023.07.24. 20:00

141 milliót kap a kormánytól a Tiszavirág Sportuszoda

Jeszenszky Zoltán

Szeptember végéig biztosítva lesznek a Tiszavirág Sportuszoda rezsiköltségei. Archív fotó: Frank Yvette

A Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága bruttó 141 millió forinttal támogatja a Tiszavirág Sportuszoda 2023. április 1-je és szeptember 30-a között felmerülő rezsiköltségeit. Az összegből a létesítmény víz- és csatornadíjait, továbbá a gáz-, távhő-, valamint áramszámláit fizethetik ki. 

A minisztérium a pénzt egy összegben már június 21-én átutalta a szegedi önkormányzatnak, ami július 4-én továbbutalta a létesítményt üzemeltető, városi tulajdonban lévő, Szegedi Sport és Fürdők Kft-nek. A pénzügyi elszámolás érdekében azonban az önkormányzatnak támogatási szerződést kell kötnie a Szegedi Sport és Fürdők Kft-vel. A tervezetet csak azután írják alá, ha azt a szegedi közgyűlés Pénzügyi és Vagyongazdálkodási bizottsága szerdai ülésén jóváhagyja. 

A Honvédelmi Minisztérium, vagyis a magyar kormány nem először nyújt segítséget a Tiszavirág Sportuszoda működtetéséhez. A rezsidíjak drasztikus emelkedése miatt a sportért felelős államtitkárság az első negyedévben bruttó 117 millió 856 ezer forintos vissza nem térítendő támogatást nyújtott a megyeszékhelynek. 

Sőt, januárban nemcsak a szegedi sportuszodának dobott mentőövet a kormány. A Homokhátság egyetlen sportlétesítménye, a mórahalmi Móradombi Uszoda is 19 millió 358 ezer forintos vissza nem térítendő támogatást kapott az első negyedéves működéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában