A legkisebbeket is megviseli a hőség

2023.07.28. 17:30

Légkondira gyűjtenek a zákányszéki védőnőknek

Szülői összefogással vennének légkondit a Zákányszéki Védőnői Szolgálatnak a kisgyermekes szülők. Egy helyi vállalkozó a beszerelést vállalta.

Arany T. János

Megviseli a kicsiket is a hőség a Zákányszéki Védőnői Szolgálatnál. Sarolta és Árpád rácsodálkozott a ventilátorra, de egy légkondi lenne a megoldás. Fotó: Arany T. János

Nyáron a legnagyobb kánikulában jöttünk a szokásos kontrollra. Akkora hőség volt, hogy folyt rajtunk a víz, a gyerekek egyre türelmetlenebbek voltak, ők is nehezen viselték a meleget. Nagyon szépen felújították az épületet, minden megvan, csak egy dolog hiányzik, egy légkondi. Kipattant az ötlet a fejemből: annyi törődést, szeretet és odafigyelés kapunk a védőnőinktől, hogy legalább ennyivel megpróbáljuk meghálálni a munkájukat és gyűjtést indítottunk. Összefogva egy szép gesztust tehetünk a védőnőink felé, a gyermekeink javára 

 – mondta a zákányszéki Puskás Gabriella, aki hathónapos kislányával, Saroltával érkezett védőnőhöz. Elkísérte Veszelka Krisztina Árpád nevű héthónapos kisfiával.

Tavaly októberben írtuk meg, hogy a Magyar Falu programban 20 millió forintot nyert Zákányszék a védőnői szolgálat akadálymentesítésére és felújítására. A munkálatok során az épület belseje újult meg, ami burkolatcserét, fűtéskorszerűsítést, festést és teljes körű akadálymentesítést jelent. Csak egy klíma hiányzik a teljes komforthoz, ami már nem fért bele a költségvetésbe, ezért az édesanyák kezdtek el gyűjteni rá. Egy helyi vállalkozó elvállalta a beszerelést. A berendezés 315 ezer forintba kerül, egy hűtő-fűtő energiatakarékos készülékről van szó, amelyet az önkormányzat közreműködésével vesznek majd meg. Gabriella Légkondi a Zákányszéki Védőnői Szolgálathoz címmel Facebook-oldalt hozott létre a gyűjtéshez, ezen jelentkezhetnek az támogatók. A szükséges összeg egy része már megvan, még Mórahalomról is érkezett felajánlás. Mivel Zákányszék egy összetartó közösség, ahol már több sikeres összefogás is sikeres volt, bíznak benne, hamar összejön a szükséges összeg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában