Szegedi hírek

2023.07.03. 07:00

Újabb sarcot vetettek ki a szegedi autósokra - Galéria

Hétfőtől lép életbe az új parkolási rend Szegeden. Természetesen most is az autósok jártak rosszul. Mostantól ott is muszáj fizetni, ahol eddig nem kellett. Hiába a tiltakozás, a baloldali városi többség átvitte az akaratát a közgyűlésen.

Suki Zoltán

Mostantól ott is fizetni kell, ahol eddig ingyenes volt a parkolás. Fotó: Karnok Csaba

Jobban kell figyelnie annak mostantól, aki autóval közlekedik Szegeden. A csúcsforgalomban eddig is katasztrófavolt kocsikázni, na meg parkolni is, de hétfő reggeltől már több olyan helyen is fizetni kell, ahol eddig ingyen lehetett megállni. A közgyűlés tavaly fogadta el a baloldali városvezetés parkolási rendeletet módosító javaslatát. Úgy döntöttek, hogy néhány, nagykörúton túli részen is fizetni kell, de az újszegedi liget környékén és a Torontál téren parkolóknak is a zsebükbe kell nyúlniuk.

Vagyis mostantól úgy áll a helyzet, hogy a legdrágább, zöld zónában marad 600 forint az óránkénti parkolás – ennyi egyébként Budapesten is, jó ezt tudni. A sárga zónában sem emelkednek a díjak, továbbra is 330 forintot kérnek. Lesz, vagyis már van a körúton kívül egy kék zóna, ahol 230 forintot kell fizetni. Ugyanez a helyzet Újszeged egyes részein, leginkább a liget körül is. 

A legérthetetlenebb azonban, hogy azokat is megsarcolják, akik eddig a Torontál téri P+R parkolót használták. Ennek éppen az volt a lényege, hogy aki odáig jött kocsival, ott ingyen letehette, és mehetett tovább közösségi közlekedéssel. Most majd kiderül, hogy ha fizetni kell, mennyien szállnak át vagy döntenek úgy, hogy már mindegy, kocsival mennek tovább a dolgukra. Itt egyébként 150 forint lesz egy óra parkolás.

A parkolási zónák kibővítését nem csak a Fidesz-KDNP, hanem még Botka László akkori frakciótársa, Joób Márton is élesen kritizálta.

A zónabővítéssel 125 darab új parkolóautomata beszerzésére volt szükség, illetve további összesen 35 parkolóautomata kellett a zöld és sárga zónákban lévő megrongálódott, meghibásodott automaták pótlásához. Ezek beszerzése nagyjából 500 millió forintba került.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában