Helyi gazdaság

2023.08.14. 14:40

Az új csarnok engedélyeire vár a makói Váll-Ker

Összesen 3 milliárd forintos költségvetéssel és 1,5 milliárdos állami támogatással épült meg a makói Váll-Ker Kft.-nek az az új csarnoka, amelynek az átadását a kezdetekkor az idei év elejére ígérték, ez azonban még mindig nem történt meg. Most a próbaüzemi gyártás zajlik, hatósági engedélyekre várnak.

Szabó Imre

A Honvéd utcai új csarnok. Fotó: Szabó Imre

Adminisztratív okok miatt nem sikerült még mindig átadni a makói Váll-Ker Kft. új csarnokát

 – derült ki abból a levélből, amelyet a kandallógyár érdeklődésünkre válaszként küldött. Az épület egyébként már hosszú hónapok óta áll.

Az új csarnok építését tavaly februárban jelentették be. Akkor arról volt szó, hogy a cég 5400 négyzetméteres, a legkorszerűbb gépekkel felszerelt csarnokot épít Honvéd utcai telephelyén. Az akkori elképzelések szerint a létesítmény jelentősen megnövelte volna a vállalkozás gyártókapacitását, hiszen 30 ezer kandalló legyártására tervezték. A kapacitásbővítést az indokolta, hogy a Maros-parti városban gyártott, jó minőségű, modern kandallók iránt egyre nagyobb az érdeklődés. A beruházás akkori költségvetése 3 milliárd forint volt, amelyhez a cég 1,5 milliárdos támogatást kapott a kormánytól. Az indulásakor úgy tervezték, a csarnok 250 új munkahelyet teremt, várhatóan 2022 végére kész lesz, és 2023 elején már termel is.

Fotó: Szabó Imre

Az átadás határidejével kapcsolatban aztán az idei évben több, egyre későbbi határidőt hallottunk, de átadó még mindig nem volt. Szabó Balázs ügyvezető igazgató most úgy tájékoztatta a Délmagyarországot, hogy a projekt fizikai befejezése száz százalékban megvalósult.

A próbaüzemi gyártás idén május közepén elindult, jelenleg a hatósági engedélyezés befejezésére várunk

 – tette hozzá. A levélben az ügyvezető igazgató azt is megígérte, hogy tájékoztatást ad lapunknak, amint kiderül, mikorra fejeződik be az eljárás és a próbaüzem befejezését követően bemutatják a projekt eredményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában