Hisznek abban, hogy az egészséges életmód nem az orvosnál kezdődik

2023.12.19. 14:20

Gazdaságosabb lett az algyői jégpálya

Összesen 234 millió forintot költöttek az algyői jégpályára idén, túlnyomórészt TAO-forrásokból. Két fejlesztést adtak át a napokban, mindkettő a gazdaságosabb üzemeltetést szolgálja.

Varga Anna

Két, a jégpályához kapcsolódó fejlesztést adtak át Algyőn. Fotó: Algyő Facebook-oldala

2020 október végén adták át a jégpályát Algyőn, amelyet az önkormányzat a Tisza Volán SC jégkorong szakosztályával közösen építtetett 100 százalékos, 272 milliós támogatásból. Egy évvel később elkészültek az öltözők is, arra 209 millió forintos TAO-támogatást fordítottak. A jégpálya hamar népszerű lett, tavaly például, amikor a szegedi műjégpálya ki sem nyitott, Algyőn lehetett korcsolyázni, és jégdiszkóba is várták a lakosokat.

Most a jégpálya fejlesztésének 3-ik és 4-ik ütemét adták át. Előbbi 210 millióból készült el, és a pálya alatt hűtőbeton kialakítását tartalmazza, továbbá parkolót is építettek, elkészült a bekötőút, a térvilágítás és a kerítés is. Utóbbi pedig 24 millió forintos fejlesztés volt, a pénzből az öltözők tetejére napelemeket telepítettek. A projektek 70 százalékban TAO-forrásból valósultak meg, a többit az önkormányzat fedezte.

Az ünnepélyes szalagátvágáson Molnár Áron polgármester felelevenítette, hogy a Tisza Volán SC kereste fel az önkormányzatot a pálya ötletével, hogy ezzel egy új sportágat honosítsanak meg a nagyközségben, másrészt pedig az algyőieknek egy ilyen újfajta szabadidő eltöltésére alkalmas lehetőséget biztosítsanak, ami korábban nem volt elérhető a településen. Megjegyezte, Szegedet kivéve ilyen minőségű jégpálya nincs a közelben, ezért is van létjogosultsága.

Elmondta, hogy a hűtőbeton az üzemeltetést segíti, hiszen így immár elég vékonyabb jégfelületet előállítani, tehát olcsóbb a létesítmény fenntartása, és a napelemek is költséghatékonyabb működtetéshez járulnak hozzá.

Azt a célt tűztük ki, hogy az itt élő családok, idősebbek és fiatalok egyaránt megtaláljanak minél több olyan szolgáltatást, amely a minőségi szabadidő eltöltését segíti, másrészt pedig az egészséges életmód megtámogatását is fontosnak tartjuk. Hiszünk abban, hogy nem az orvosnál kezdődik az egészséges életmód, ezért is tartjuk fontosnak a sportfejlesztéseket 

– jelentette ki Molnár Áron.

Pápai Miklós, a Tisza Volán SC szakosztályvezetője bejelentette, hogy megalakult az Algyői Olajos Jégkorongcsapat, januárban már mérkőzést is játszanak a gyerekek, tehát egyre népszerűbbek a jeges sportok a nagyközségben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában