Helyi gazdaság

2024.01.20. 14:40

Közösségi tér lesz a Református Imaház

Befejeződött a Szentes központjában elhelyezkedő Református Imaház korszerűsítése, vagyis az épület belső felújítása és eszközállományának fejlesztése. A Szentes Nagytemplomi Református Egyházközség több mint 19 millió forintos pályázati forrásból a város lakói számára egy újabb kulturális helyszínt alakított ki.

Darók József

A felújított imaház élénkítő hatással lesz a közösségi életre. Fotó: Darók József

A Református Imaház felújítása a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, 19,47 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével – tájékoztatott az egyházközség.  

 A helyi védelem alatt álló, korábban üresen álló, Kiss Bálint utca 8. szám alatti Református Imaház a projekt eredményeként ismét közösségi térként működhet, visszakapcsolódik a város közösségi- kulturális-, zenei-, és szakrális vérkeringésébe.  Jelentőségét növeli, hogy a város központjában, nem önkormányzati fenntartású helyként alternatívát jelenhet szolgáltatásokban és a helyi igényekhez illeszkedő programkínálatban, illetve a település önszerveződő közösségei számára. 

A város kulturális és közösségi életére élénkítő hatással bíró fejlesztés olyan kezdeményezéseknek, illetve programoknak is teret adhat, amelyre az intézményesült közművelődés keretein belül kevesebb lehetőség van. 

A támogatásból a működőképességet biztosító eszközöket – harmonikaajtó, beépített szekrények, könyvespolcok, beépített térelválasztó elemek, székek, foglalkoztató asztalok és konyhabútorok – szerezték be, illetve a telepítésükkel, beüzemelésükkel kapcsolatos asztalosipari munkákat végezték el, továbbá klímakészülékeket telepítettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában