Szegedi hírek

2024.02.27. 20:00

Szegedre irigykednek az olaszok, ők is BYD-gyárat szeretnének

A kínai BYD szerint egy második európai gyárberuházás a várható értékesítési volumentől függ, egyelőre nem hoztak döntést a kérdésben.

Delmagyar.hu

Olaszország megirigyelte a szegedi BYD-óriásberuházás. Fotó: Vémi Zoltán

Az olasz kormány felvette a kapcsolatot az elektromos autókat gyártó BYD-vel, hogy a kínai cég náluk is építsen üzemet – mondta Michael Shu, a BYD Europe igazgatója a Bloombergnek adott interjújában. Shu szerint még túl korai lenne megmondani, hogy mikor lesz, és lesz-e egyáltalán döntés egy második gyárról az öreg kontinensen, az eladások alakulásától függően határoznak a kérdésben. 

A Giorgia Meloni vezette olasz  kormány célja, hogy egy új autógyártót vonzzon Olaszországba, miután a Fiatot is magában foglaló Stellantis csoport jelezte: a termelés egy részét alacsonyabb költségű országokba helyezheti át a jövőben. Januárban kapott szárnyra az a hír, hogy az autóipari óriásvállalat az olasz beszállítókat marokkói befektetésre ösztönözte, nemrég pedig bejelentette, hogy az új Fiat Panda elektromos autók összeszerelését Szerbiába viszi.

Mint ismert, a magyar gazdaságtörténet egyik legnagyobb beruházásával megépülő szegedi üzemében a BYD elektromos autói készülnek majd kifejezetten az európai piacra. A gyár a tervek szerint három éven belül kezdi meg a termelést. Sőt, megjelentek az első álláshirdetések és megkezdődött a gyár építésének előkészítése is.

 

A teljes cikk elérhető a Világgazdaság oldalán. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában