Határinfó

2021.08.06. 13:44

Csak belépésre használható a Röszke közúti határátkelőhely a hétvégén

A beléptetés gyorsítása érdekében ideiglenesen, csak a Magyarországra belépő utasok használhatják a Röszke közúti határátkelőhelyet a hétvégén. A kilépő forgalom itt szünetel, de az autópálya átkelőhelyen folyamatos a kiléptetés.

delmagyar.hu

20210629 Röszke Tavalyelőtt júliusban és augusztusban 6,5 millió utas és 2 millió jármű lépte át a határt a megye átkelőin. Ez tavaly ugyanebben az időszakban megfeleződött, most viszont hasonló forgalomra számítanak, mint a korábbi időszakban. Többsávos autósor a kilépő oldalon. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország

Fotó: Karnok Csaba

A Nyugat-Európa felé tartó forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében 2021. augusztus 7-én szombaton 7 és 19 óra között, illetve auguszuts 8-án vasárnap szintén 7 és 19 óra között csak a belépő forgalom használhatja a Röszke közúti határátkelőhelyet.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a szerb társszervek célja, hogy a belépő forgalmi sávok számát tovább növelve csökkentse a várakozási időt Röszkén.

Ezzel egyidejűleg az autópálya átkelő belépő oldalán kilenc sávon biztosítanak lehetőséget az átlépésre, így a két röszkei átkelőn összesen 13 forgalmi sávon léphetnek be az utasok. A kilépő utasok a Röszke autópálya-határátkelőhelyet használhatják Szerbia felé. A két átkelő teljes kapacitáson üzemel.

Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget, Kübekháza vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi három átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában