Purhabbal "javították" a tetőt

2022.08.17. 10:41

Áltetőfedők csaptak be egy idős nőt

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a három férfivel szemben, akik egy idős nőt csaptak be tetőjavítás címén.

Delmagyar.hu

A vádirat szerint a vádlottak az egyik újságban adtak fel hirdetést többek között tetőfedést, tetőjavítást vállalva 2019. őszén. Az időskorú nő a hirdetésre jelentkezve beázás miatt a szegedi háza tetőjének javításával bízta meg a három férfit, akik a munkát látszólag el is vállalták. A vádlottak előbb 50 ezer forintot kértek előlegként, majd munkavégzést színlelve elhitették a sértettel, hogy a beázást megszüntették és ezért további 550 ezer forintot kértek és kaptak az idős nőtől. A vádlottak valójában egyszerű purhabbal fújták ki a tető érintett részét, ami amellett, hogy alkalmatlan és teljesen szakszerűtlen, a tető állapotát tovább rontotta. A sértett a tetőt később 150 ezer forintért javíttatta meg.

A járási ügyészség a három férfit a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettével vádolja.

A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában