608 a napi mérleg

2022.10.05. 08:26

Ásotthalom, Mórahalom, Öttömös, Röszke és Szeged határában próbálkoztak a migránsok

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. október 4-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 630 határsértőt tartóztattak fel és 608 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

delmagyar.hu

Fotó: police.hu

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 22 esetben összesen 402 határsértőt tartóztattak fel  Ásotthalom, Mórahalom, Öttömös, Röszke és Szeged közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, indiai, jemeni, marokkói, pakisztáni, szír, szomáliai, török és tunéziai, állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád megyében 28 esetben a rendőrök összesen 608 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 3 embert fogtak el közokirat-hamisítás miatt 6, embercsempészés miatt 11 ember ellen indult büntetőeljárás.

Öttömös külterületén, az 55 -ös főúton október 4-én 2 óra 30 perckor a járőrök ellenőriztek egy osztrák honosságú tehergépjárművet, amelyet egy osztrák férfi vezetett. A jármű rakterében 8 afgán állampolgárságú férfit találtak, akik tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

Tataháza külterületén, az 55 -ös főúton október 4-én 3 óra 30 perckor a járőrök ellenőriztek egy olasz mikrobuszt, amelyet egy olasz állampolgár vezetett. A jármű utasterében 10 afgán és 1 pakisztáni állampolgárságú férfi utazott, akik tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

Csanádpalota Autópálya Határátkelőhelyen október 04-én 4 órakor jelentkezett belépésre egy török tehergépjármű vezetőjeként egy török férfi. A román-magyar közös ellenőrzés során felfedték, hogy a gépjármű rakterében 21 fő pakisztáni, iraki, szomáliai, török, tunéziai és nepáli határsértő bújt meg. A migránsokkal szemben  tiltott határátlépés szabálysértés, a gépjárművezetővel szemben embercsempészés miatt indít eljárást a román határőrizeti szerv.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában