Szegedi hírek

2022.12.07. 14:50

Bombariadó a Szegedi Törvényszéken: nem találtak bombát a keresőkutyák

Ahogy portálunkon is megjelent, bombafenyegetést kapott szerdán késő délelőtt a Szegedi Törvényszék. Az éppen zajló tárgyalásokat megszakították, az épületet azonnal kiürítették. A helyszínre két bombakereső kutya is érkezett, de végül nem találtak robbanószert. Közveszéllyel fenyegetés miatt indult eljárás az ügyben.

Suki Zoltán

Kutyákkal vizsgálták át a Széchenyi téri épületet a rendőrök. Fotó: Karnok Csaba

Nem sokkal szerda délelőtt fél 11 előtt telefonált valaki azzal, hogy bombát helyezett el a Szegedi Törvényszék Széchenyi téri épületében. Bár a bíróságra senki sem léphet be anélkül, hogy átvizsgálnák a csomagját, a fenyegetést most is komolyan vették. Az éppen tartó tárgyalásokat félbeszakították, és kiürítették az épületet. A rendőrség azonnal kivonult, körbekordonozták az épületet, és senkit sem engedtek a közelébe.

A közúti és a villamosforgalmat egyébként nem akadályozta az akció. Később két bombakereső kutya is érkezett, velük vizsgálták át a törvényszéket, de végül nem találtak robbanóanyagot. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte lapunkkal, hogy közveszéllyel fenyegetés miatt indult eljárás az ügyben a Szegedi Rendőrkapitányságon. Információink szerint a rendőrség már tudja, ki lehetett a telefonáló.

A Szegedi Törvényszéken már korábban is volt bombariadó, de az is csak vaklárma volt. A mostani eset azért különösen érdekes, mert éppen tegnap írtuk meg, hogy minősített zaklatás és becsületsértés vétsége miatt emelt vádat egy nő ellen a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a Szegedi Járásbíróságon, vagyis időnként máshogy is fenyegetik a bírókat és az ügyészeket. A Központi Nyomozó ügyészség szerdán azt közölte, hogy a megvádolt 43 éves Csongrád-Csanád megyei nő ellen különböző büntetőügyek indultak – zaklatás, testi sértés és hivatalos személy elleni erőszak, valamint garázdaság és rongálás miatt –, amelyekben a bíróság többek között végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte őt. A nő 2021 áprilisától, az ügydöntő határozatok kihirdetését követően, internetes üzenetküldő alkalmazáson keresztül fenyegető és zaklató üzeneteket küldött az ügyében eljáró bíróknak az általuk hozott ítéletek miatt. A szöveges és hangüzenetekben szidta a hivatalos személyeket és a bírókat, valamint a családtajaikat többször is megöléssel fenyegette. Ez a nő jelenleg hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt kiszabott 1 év 6 hónap börtönbüntetését tölti.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában