Vádat emelt az ügyészség

2022.12.13. 11:00

Buszpályaudvaron fosztott ki idős nőt

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki biciklivel közelítette meg a sértettet, majd letépte a nyakláncát.

delmagyar.hu

ILLUSZTRÁCIÓ: Kuklis István

A vádirat szerint a vádlott 2022. július 11. napján 10 óra körül lett figyelmes a 80-as éveiben járó, négykerekű járókocsival is nehezen közlekedő sértettre az egyik szegedi pályaudvaron. A vádlott ezután követni kezdte az idős nőt, majd nem messze az egyik útkereszteződésben melléhajtott és kitépte a sértett nyakából az aranyláncát. A férfi ezután a helyszínről a mintegy 140 ezer forint értékű ékszerrel elmenekült. A sértett kára nem térült meg az eljárás során.

A vádlott a korábban rablás bűntette miatt kiszabott börtönbüntetéséből röviddel a cselekmény előtt szabadult, így különös, többszörös visszaesőnek minősül.

A járási ügyészség a férfit minősített kifosztás bűntett elkövetésével vádolja. Az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy amennyiben a vádlott a bűnösségét a váddal egyezően az előkészítő ülésen elismeri, úgy abban az esetben a bíróság vele szemen 4 év 6 hónap fegyházbüntetést szabjon ki. A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában