Szegedig jutott az embercsempész

S. Z.

Fotó: Havran Zoltán

Két embercsempészt is elfogtak a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében csütörtökön – közölte pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság. Először Szatymazon állítottak meg egy magyar rendszámú teherautót, amit egy román férfi vezetett. A kocsiban 16 migránst találtak. Nem sokkal később Szeged-Gyálaréten egy cseh autót tartóztattak fel, amit egy azeri férfi vezetett. Ebben a kocsiban 15 illegális bevándorlót találtak.

A közleményből az is kiderül, hogy a rendőrök csütörtökön összesen 162 határsértőt tartóztattak fel az országban. Csongrád-Csanád vármegyében közülük 9 csoportban 157 migránsra bukkantak, Ásotthalmon, Szatymazon, Szegeden, Öttömösön és Ruzsán.

Ugyanaznap a határkerítés Bács-Kiskun vármegyei szakaszán 8, a Csongrád-Csanád vármegyein pedig 45 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan Magyarországra lépjen.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, örmény, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempészek ellen pedig eljárást indítottak. Ők ezért akár 15 év börtönbüntetést is kaphatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában