Rágyújtotta az alvó férjére a házat, hogy így szabaduljon meg tőle

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség letartóztatását indítványozta annak a nőnek, aki múlt péntek éjjel, Szegeden felgyújtotta a férjével közös lakhelyükül szolgáló építményt, miközben a férfi odabent aludt.

delmagyar.hu

A megalapozott gyanú szerint a házaspár egy híd alatt, sátorokból készített felépítményben lakott, és a feleség már korábban is több alkalommal agresszívan lépett fel férjével szemben. Aznapi vitáikat követően, 2023. május 19-én, éjfél körüli időben a gyanúsított megvárta, míg a férfi aludni tér, majd pár perc elteltével felgyújtotta a sátrat, azért, hogy férje tűzhalált haljon. A sértett azonban feleszmélt, és sikerült sértetlenül kimenekülnie a sátorból, mielőtt az teljesen kiégett volna. 

Az emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban a főügyészség a gyanúsított letartóztatását a szökés-elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyének okán indítványozta. 

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását az ügyész indítvánnyal egyezően, egy hónapra elrendelte. Végzését az ügyészség tudomásul vette, míg az ellen a védelem fellebbezést jelentett be. 

A fényképet a helyszínelés során a nyomozó hatóság készítette. 

Címkék#kék hírek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában