Több mint 200 migránst fogtak Csongrád-Csanádban

Ásotthalom, Domaszék, Mórahalom, Röszke és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén tartóztattak fel a rendőrök illegális migránsokat. Embercsempészek is lebuktak szombaton vármegyénkben.

Munkatársunktól

Két embercsempészt és 217 migránst fogtak el egy nap alatt. Illusztráció: Karnok Csaba

Míg pénteken 294 határsértőt tartóztattak fel Csongrád-Csanádban, addig szombaton 217 főt – tájékoztatott a rendőrség. A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök így – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően – visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök Csongrád-Csanád vármegyében összesen 9 esetben 202 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Embercsempészés miatt pedig 2 személy ellen indult büntetőeljárás szombaton. A rendőrség azt írta, hogy Mórahalom közigazgatási területén szombat reggel 7 óra 40 perckor ellenőriztek egy ukrán honosságú személygépkocsit, amelyet egy ukrán férfi vezetett, társa egy magyar állampolgár volt. A gépkocsiban 12 fő magukat szír állampolgárnak valló férfi, nő és gyermek tartózkodott utasként.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a járművezetővel és segítőjével szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában