Eltűntként körözött kiskorúakat csempésztek át a határon

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt három személlyel szemben, akik idén januárban a román - magyar határon csempésztek át két kiskorút.

Delmagyar.hu

A vádirat szerint a rendőrjárőrök 2023. január 26. napján, délben állították meg és igazoltatták Csanádpalota határtérségében a két kiskorú gyermekkel sétáló vádlottat, aki sem a saját, sem a gyermekek személyazonosságát nem tudta hitelt érdemlően igazolni. Feladata az volt, hogy a nemzetközi körözési listán eltűntként nyilvántartott gyermekeket a zöldhatáron átvezesse és vádlott-társához kísérje, aki ezalatt egy járművel és a gyerekek nagyapjával együtt a közelben, Magyarországon várakozott arra, hogy a Schengeni övezeten belül őket továbbszállíthasssa. – írja a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében. 

A járási ügyészség a vádlottakat – köztük a fentiek elkövetésére megbízást adó nagyapát – minősített embercsempészés bűntettével vádolja.

Az elkövetők bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság fog dönteni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában