Szegedi hírek

2023.08.01. 15:31

Szinte egész augusztusban nélkülöznünk kell az 1-es és a 2-es villamosokat

Delmagyar.hu

Képünk illusztráció.

Fotó: Karnok Csaba

Vágányzár miatt, 2023. augusztus 06-án (vasárnap) üzemkezdettől várhatóan 2023. augusztus 27. (vasárnap) üzemzárásig az 1-es vasútvillamos, illetve a 2-es villamosvonal Anna-kút és Szeged vasútállomás végállomás közötti szakaszán „1-2” jelzéssel VILLAMOSPÓTLÓ autóbuszok közlekednek.

Az 1-es vasútvillamosok Hódmezővásárhely és Anna-kút, a 2-es villamosok Európa liget és Anna-kút ideiglenes végállomás között közlekednek. „1-2” jelzésű összevont villamos- és vasútvillamospótló autóbuszok Szeged vasútállomás irányába a Széchenyi téren a trolibusz megállóhelyen, a Bécsi krt-on az Oldal utcában lévő ideiglenes autóbusz megállóhelyen állnak meg. A „Bem utca” megállóhely ideiglenesen szünetel. Anna-kút irányába a pótlójáratok Szeged vasútállomáson a Galamb utcában lévő ideiglenes autóbusz megállóhelyről indulnak, és a Széchenyi téren az autóbusz megállóhelyen állnak meg. A „Galamb utca” villamos megállóhely ideiglenesen szünetel.

Anna-kút ideiglenes végállomáson a Szeged vasútállomás irányába közlekedő „1-2” pótlójáratra a Tisza L. krt-on lévő – Dugonics tér irányú – „Anna-kút (Tisza L. krt.)” villamos megállóhelyen lehet felszállni. Az Európa liget végállomás és Hódmezővásárhely vasútállomás irányába közlekedő villamos ill. vasútvillamosokra a Kossuth L. sgt-on lévő eredeti megállóhelyükön lehet felszállni.

A megváltott menetjegyek a vonal teljes hosszában történő utazásra érvényesek. Átszállás esetén a menetjegyet a másik felén is érvényesíteni kell! Tájékoztatjuk a vasútvillamossal utazókat, hogy a szegedi szakaszon közlekedő „1-2” járatpótló autóbuszok fedélzeti jegykiadó automatájából is lehetőségük van vasútvillamos menetjegy vásárlására.

AZ  1-ES VASÚTVILLAMOS FORGALMÁT ÉRINTŐ TOVÁBBI VÁLTOZÁSOK:  A vágányzári időszakban, Hódmezővásárhely és Anna-kút között a vasútvillamosok megváltozott menetrenddel, 30 perces követési idővel közlekednek!

A Rókus vasútállomásról 03:50 órakor Szeged vasútállomás felé közlekedő (33007), illetve a Szeged vasútállomásról 23:45 órakor Rókus vasútállomásig közlekedő (33088) vasútvillamosok helyett, „1V” jelzéssel – Anna-kúti átszállás nélkül – végig pótlóautóbusz közlekedik.

Forrás: szkt.hu

A forgalmi változás az éjszakai vasútvillamos járatok forgalmát is érinti. Anna-kút és Szeged vasútállomás ideiglenes végállomás között „1V” jelzésű vasútvillamospótló éjszakai járatok közlekednek. Anna-kút ideiglenes végállomáson a vasútvillamosok és a járatpótló autóbuszok az átszálló utasokat bevárják.

Olvasható az SZKT oldalán. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában