Ismét lövöldöztek a migránsok

Suki Zoltán

Migránsok a magyar határ közelében. Archív fotó: Török János

Összesen 650 határsértőt tartóztattak fel az országban a rendőrök kedden – közölte szerdán az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 15 csoportban 516 határsértőt találtak Ásotthalmon, Bordányban, Mórahalmon és Röszkén. A szomszédos Bács-Kiskun vármegyében ezúttal 41 határsértőt állítottak meg, de találtak migránsokat Nógrád, Győr-Moson-Sopron, Heves és Pest vármegyében, valamint Budapesten is.

A határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 482 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt. A rendőrök Ásotthalomnál két embercsempészt is elfogtak. Egy holland kistehergépkocsit és pakisztáni állampolgárságú vezetőjét, továbbá a sofőr szintén pakisztáni segítőjét érték tetten, amint 18 külföldit fuvaroztak.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Mórahalom pedig egy orosz embercsempész bukott le, aki 16 emberrel indult Nyugat-Európa felé.

A Pannon RTV pedig arról számolt be, hogy ismét lövöldöztek a migránsok Hajdújárás külterületén. Szabadkán pedig a vasúti sínek mentén, a Pionír és a befogadóközpont közötti szakaszon történt egy erős robbanás.

Az utóbbi időben egyébként egyre gyakrabban hallani lövöldözést a befogadóközponthoz közeli bozótosokból és a szabadkai vasúti teherpályaudvar átépítés alatt álló részeiből is. Ezeken a helyeken is nagyszámú felfegyverzett illegális bevándorló rejtőzködik, értesült a lap nem hivatalosan a rendőrséghez közel álló forrásoktól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában