Elismerés a szociális szövetkezetnek

2019.10.01. 10:12

Hagyomány és innováció termékdíjat vehetett át a bordányi Legjava

Hagyomány és innováció termékdíjat kapott a hétvégén az OMÉK-en a Legjava termékeket előállító bordányi Homokhátság Szíve Szociális Szövetkezet.

Arany T. János

Frankné Varga Katalin vette át a termékdíjat Tarpataki Tamás helyettes államtitkártól. FOTÓ: GYURIS JÁNOS

Fotó: Stephen de Saulles

Mint megírtuk, igazi sikertörténet a bordányi zöldség- és gyümölcsfeldolgozó szociális szövetkezet, ahol Legjava márkanéven, kézzel válogatott zöldségekből és gyümölcsökből készítenek egyedi ízvilágú szószokat, krémeket, lekvárokat és chutney-kat. – A szövetkezet 2017-es megalakulásának egyik célja a közmunkások foglalkoztatása mellett a felvevőpiac biztosítása volt a helyi termékeknek: gyümölcsöknek és zöldségeknek. Helyi termelőktől, helyi alapanyagokból készül nálunk minden, köztük olyan különlegességek, mint a bor

Frankné Varga Katalin vette át a termékdíjat Tarpataki Tamás helyettes államtitkártól. FOTÓ: GYURIS JÁNOS

os-mentás eperszósz, vagy a csípőspaprika-krém és a hétfűszeres paprikaszósz – sorolta Tanács Gábor, Bordány polgármestere.

A közelmúltban Budapesten a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon és Vásáron (OMÉK) Hagyomány és innováció termékdíjat kapott a Legjava termékeket előállító bordányi Homokhátság Szíve Szociális Szövetkezet, amit Frankné Varga Katalin, a szövetkezet igazgatósági elnöke vett át Tarpataki Tamástól, az agrárpiacért felelős helyettes államtitkártól.

– Az elismerés mindannyiunknak, az egész szövetkezetnek és dolgozóinak szól, hiszen a siker csapatmunka eredménye, ami remélem a piacra jutást is segíti. Mindenkire büszke vagyok, aki segített eljutni idáig. Ez a díj a szövetkezet célkitűzésének és az egész településnek az elismerése is egyben – mondta Frankné Varga Katalin.

A Legjavának nem ez az egyetlen elismerése, amit bezsebelt a kiállításon. Közel háromszáz pályázó közül a legjobb 10 közé jutottak a Hungaricool SPAR innovációs versenyen, ami azt jelenti, hogy a bordányi Legjava termékcsalád jövő tavasztól elérhető lesz az INTERSPAR üzletekben. Ezenkívül az Agrár­marketing Centrum Nonprofit Kft. jóvoltából részt vesznek majd egy 2021-es európai élelmiszeripari kiállításon is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában