Tech Trend Show Szegeden

2019.12.03. 16:12

A jövő mutatta meg magát az Agórában

Immár harmadik alkalommal rendezték meg a Tech Trend Show-t Szegeden. A profi szakemberek mellett diákok is megmutathatták, hol tartanak a jövő felé vezető úton.

Kovács András

Tech Trend: elektronikus fizetés, környezettudatos IT, közösségi közlekedés és exportösztönzés, kiállítás az Agórában. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Immár harmadik alkalommal rendezték meg a Tech Trend Show-t Szegeden, az Agórában minden az információtechnológiáról szólt. Ezúttal nem csak profi szakemberek – fejlesztők, rendszergazdák, menedzserek – tartottak informatív előadásokat, a diákok is megmutathatták, hol tartanak a jövő felé vezető úton.

 

Két helyszínen, az Informatoriumban és a kamarateremben párhuzamosan futott a program, a robotkaroktól egészen a konténerizációig – a „Tudásgráf alkalmazása a repülőjáratok operatív irányításában” című előadást a Szegedre készülő Lufthansa prezentálta. A Gábor Dénes Szakgimnázium és Szakközépiskola egyik diákcsapata a modellautók traffipax megoldásait mutatta be, a másik a mindennapi és gyakorlati akadálymentesítést.

Egy vakvezető robotkutya történetét a lapunkban is bemutatott ságváris általános iskolások és felkészítő tanáruk mondta el az érdeklődőknek. Ehhez nagyon lazán, de kapcsolódva Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója beszélt a helyi közösségi közlekedésről. Kerekasztalt is rendeztek, az Innovatív digitális megoldások exportfejlesztése című moderátora Susányi Tamás volt.

Szó esett az okos hálózatokról, az okos mérésről, vagyis az okosodó közművekről, míg a Cédrus Liget Lakópark geotermikus megoldásairól Lekeny Márk, a Hansa-Kontakt Invest ügyvezető igazgatója beszélt. A kiállítók mellett az Absolut CNC 2 robotja és a Dél-Alföldi Innovációs Díjat elnyert Scolia Darts játék bemutatója is gazdagította a programot – egyebek között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában