Helyi közélet

2020.01.03. 08:16

Sanya a Szegedi Vadaspark igazi királya

Nem véletlenül a Szegedi Va­­daspark a legmenőbb hely az egész városban. Sok mindent lehet ott csinálni. Randira vinni a kiszemelt lányt, vagy csak úgy magányosan sétálgatni, ha nincs más dolga az embernek.

Suki Zoltán

Szeged, kecske a vadasparkban fotó: Kuklis István

Csak az a baj, hogy sokan beleesnek abba a hibába, hogy csak a nagyobb, vagy az egzotikusabb állatokat szeretik, mást nagyon meg sem néznek. Az oroszlán, az elefánt, a majmok, a zsi­­ráf, de még a ritka madarak is azt hiszik magukról, az emberek pe­­dig róluk, hogy ők az igazán érdekes és különleges állatok. Hát nem! Ők csak azért lehetnek sztárok, mert róluk szólnak a természetfilm-csatornák műsorai, vagy éppen ők esznek embert, vagy csak simán hülyén bolhászkodnak mindenki szeme láttára.

Egy kíváncsi kecskénél nincs szórakoztatóbb. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

Azonban a vadasparkban él a képen látható kecske, akit Sanyának neveztem el. Sanya az állatkert igazi királya, még a kecskék közül is kilóg. Amikor legutóbb arra jártunk, a kert kecskéi egy kupacban bá­­multák az embereket, és várták, hogy leessen egy pár potyafalat. Nem úgy Sanya!

Ő, egyelőre érthetetlen mó­­­­­­don, a többiektől jóval tá­­­­­­volabb nézegetett ki a kerítéslécek között. A kecske is em­­ber, így simán el lehet mondani róla, hogy kapkodta a fejét, érdekelte, mi történik körülötte. Sanya a Szegedi Vadaspark egyik legszórakoz­tatóbb lakója, az biztos, ha arra járnak, mindenképp nézzék meg! Utána esetleg jöhetnek az állatvilág celebjei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában