35 évvel ezelőtt csípte meg egy fertőzött kullancs Ágnest

2020.01.17. 22:10

Szüntelen küzdelem az élete, de soha nem adja fel

Harmincöt évvel ezelőtt, 18 éves korában csíp­te meg egy Lyme-kórral fertőzött kullancs a ruzsai Makra Ágnest, aki azóta is szenved a betegség utóhatásaitól. Azt mondja, élete nagy részét a küzdelem teszi ki, de az, hogy valaki beteg, nem zárja ki, hogy legyenek boldog pillanatai, ezért nem hagyja, hogy bárki vagy bármi elvegye tőle ezeknek a boldog pillanatoknak az örömét.

Arany T. János

 

– 1985-ben, 18 éves koromban megcsípett egy kullancs a mellkasomon Balatonkenesén. Jelentkezett egy piros kör, beutaztam Veszprémbe, de mivel akkor ez a betegség Magyarországon nem volt annyira ismert, gyakorlatilag semmit nem tudtak vele kezdeni, azt mondták, hogy allergiás reakció. Kaptam kenőcsöket és bár elmúlt a folt, de a betegség drasztikusan jelentkezett következő év márciusában – kezdett mesélni a több évtizede tartó megpróbáltatásairól a ruzsai Makra Ágnes, aki kezdetben derűsen beszélt az átélt szörnyűségekről, aztán egyre gyakrabban sírta el magát.

Írásunkat keresse a szombati Délmagyarországban!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában