Szegedi Járási Ügyészség

2020.04.28. 09:41

Közel 15 millió forint tisztára mosásában működött közre

Egy nap alatt négy bankszámlát nyitott.

delmagyar.hu

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szerb – magyar állampolgárságú férfivel szemben, aki négy szegedi bankfiókban nyitott egy nap alatt bankszámlát azért, hogy külföldi sértettektől kicsalt pénzeket tudjanak felvenni és eltüntetni.

A vádlott 2017 tavaszán egy nap alatt négy szegedi bankfiókban jelent meg és nyitott devizaszámlát. A számlákhoz tartozó iratokat, távolról való hozzáférési kódokat, jelszavakat ezután a vádlott átadta megbízóinak. A számlákon ezt követően olyan összegeket írtak jóvá, amelyek átutalóit az ismeretlenül maradt megbízók megtévesztették.

Az elkövetők magukat a sértett cégek képviseletére jogosult személynek kiadva e-mailben adtak utasítást a cég alkalmazottjainak, hogy a megjelölt átutalási megbízásokat teljesítsék. A kedvezményezett bankszámlaszám a vádlott által nyitott számlák száma volt, az átutalási megbízás hamis adatokon alapult.

A négy számlán egy hónap alatt közel 14 millió forint csalásból származó pénzt írtak jóvá, amelyeket a vádlott készpénzben felvett, majd átadott megbízóinak. Mindezért cserébe a férfi pénzfelvételenként 200 eurót kapott. További 10 millió forint, csalásból származó pénzt is utaltak a vádlott számláira.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában