Csongrád

2020.05.07. 18:00

Online is próbál a színtársulat

Három produkciót is terveztek erre az évadra az amatőr színjátszók, de egyelőre egyiket sem tudják színpadra állítani. A társulat azonban nem széledt szét, online tartanak próbákat, és bíznak benne, hogy még idén be tudják mutatni a darabjaikat.

Majzik Attila

A színjátszók is várják már, hogy újra együtt próbálhassanak. FOTÓ: CSONGRÁDI SZÍNTÁRSULAT

Ennek az évadnak is komoly tervekkel vágott neki a Csongrádi Színtársulat, a világszerte kialakult járványhelyzet azonban az ő terveiket is felülírta. Idén három előadással készültek, első produkciójuknak épp a napokban lenne a bemutatója, Ray Cooney és Tony Hilton Egy a ráadás című bohózatát adták volna elő. Másik nagy tervük a trianoni döntés centenáriumi évéhez kapcsolódik, egy egész estés színdarabbal készültek, az augusztusi borfesztiválon pedig egy pajzán erdélyi népmesefüzérrel léptek volna fel. Mivel az első bemutató után dolgoztak volna a többi darabon, ezért egyelőre nem tudni, mikorra halasztódnak a további előadásaik, ha egyáltalán még be lehet idén mutatni azokat.

A társulat ennek ellenére nem lankad, és bár személyesen nem találkozhatnak, azért keddenként és csütörtökönként továbbra is próbálnak. – Próbáljuk szinten tartani a színtársulatot, a próbákat nem függesztettük fel, hanem virtuá­lis módon, online formában oldjuk meg. Persze ez nem olyan, mint ha testközelben len­­nénk együtt a színpadon, de így is tudunk haladni, most a szövegbiztosságra törekszünk – mondta el Ferentzi Katalin.

A társulat vezetője hozzátette, már várják, mikor kezdődhetnek az „igazi” próbák a művelődési központban, és reménykednek benne, hogy minél hamarabb beindul a színházi évad is. – Szükséges, hogy közösen is próbálhassunk, mivel egy bohózatban szinte „milliméterre” ki kell számítani, hogy vannak kapcsolatban egymással a szereplők. Várjuk az évad indulását is, mi­­vel a többi előadásunk sorsa is azon múlik, mikor tudjuk el­játszani a bohózatot. Rajtunk nem fog múlni, ha eljön az ideje, akkor be fogjuk tudni mutatni a darabjainkat – szögezte le a színtársulat vezetője.

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: [email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában