Koronavírus

2020.05.01. 15:28

Reggel óta zajlik a mintagyűjtés

A Szegedi Tudományegyetem ma reggel, az országos járványügyi kutatás részeként, megkezdte a mintavételeket. Az egyetem mindenkit, aki értesítést kapott, arra kér, hogy vegyen részt a vizsgálatban.

delmagyar.hu

Forrás: SZTE

Az országos szűrővizsgálat több tízezer fő bevonásával, reprezentatív minta alapján zajlik, a mintákat a Szegedi Tudományegyetem munkatársai gyűjtik be Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád és Bács-Kiskun megyékből. A vizsgálatsorozat célja, hogy pontos képet kapjanak a járvány kiterjedéséről és az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról. Ez nemzeti érdek, hiszen ez alapján lehet meghatározni a szükséges járványügyi intézkedéseket – jelentette a Szegedi Tudományegyetem.

Az egyetem mindenkit, aki értesítést kapott, arra kér, hogy vegyen részt a vizsgálatban és menjen el a Szegedi Tudományegyetem valamely mintavételi pontjára.

A témában korábban Prof. Dr. Lengyel Csaba a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ elnöke nyilatkozott. A nyilatkozat videós formában itt elérhető: " target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer" data-saferedirecturl="https://www.google.com/url?q=https://www.youtube.com/watch?v%3Do9As1R1PPn4%26feature%3Dyoutu.be&source=gmail&ust=1588425651386000&usg=AFQjCNFytp7WK5Bg6Hufj2DzI6_Zpd90Wg">

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központ e-mail-elérhetősége: [email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

A kormány koronavírussal kapcsolatos hivatalos Facebook-oldalán és a koronavirus.gov.hu kormányzati honlapon hiteles és naprakész tájékoztatás található a fertőzésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában