Továbbra is lesz postájuk

2020.06.30. 12:01

Augusztustól új helyen fizethetik be a csekkeket a Klebelsbergtelepiek

A Somogyi-könyvtár fiókkönyvtárának épületébe költözik a postahivatal Klebelsbergtelepen. A postának helyet adó ház tulajdonosa felmondta a bérleti szerződést, július 31-én ki kell onnan költözni. A könyvtár helye a tervek szerint az Összefogás Házában lesz.

Hajó Edina

A könyvtár az Összefogás Háza valamelyik helyiségébe költözhet, helyére a posta megy. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

Fotó: Torok Janos

Többször beszámoltunk lapunkban arról, hogy Klebelsbergtelep postája bezárhat, mert a Magyar Posta nem saját ingatlanban üzemelteti a szolgáltatást. A bérbeadó felmondta a bérleti szerződést, így az épületet július 31-én vissza kell adni a tulajdonosnak. A lakosok amiatt aggódtak, hogy sokkal messzebbre kell majd menniük, ha be szeretnék fizetni csekkjeiket. A postahivatalt ugyanis nemcsak a Klebelsbergtelepen élők használják, sokan Alsóvárosról és Gyálarétről járnak ide.

A Magyar Posta közleményében többször is kiemelte, nem szeretnék bezárni a hivatalt, az önkormányzattal közösen keresik a megoldást, egy másik épületet, ahol üzemelhet a posta. Információnk szerint több ingatlant is megnéztek. Korábban felmerült, hogy a Klebelsbergtelepi Polgári Kör által működtetett Összefogás Házába költözhet a hivatal, ám ott jelentős átalakításokra lett volna szükség, valamint rendezvényeik, nyári táboraik sem feltétlenül illeszthetőek össze a posta működésével.

A könyvtár az Összefogás Háza valamelyik helyiségébe költözhet, helyére a posta megy. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS

Ekkor merült fel a Somogyi-könyvtár fiókkönyvtárának épülete, amely önkormányzati tulajdonban van. Simon-Fiala Donát, a városrész önkormányzati képviselője javasolta azt a megoldást, hogy a könyvtár költözzön az Összefogás Házába, amely szerinte így új kulturális funkciót nyerne. A könyvtár átépítését követően a Zentai utca 31/A szám alatti önkormányzati épületet kedvezményes feltételekkel veszi bérbe a Magyar Posta, így a városrészben megmarad a könyvtár és a posta is.

Sikaláné Sánta Ildikó, a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár igazgatója a Délmagyarországnak elmondta, 1993 óta működik könyvtár ezen a településrészen. Az intézmény kezelésében lévő épületet 250 beiratkozott olvasó használja. A későbbiekben derül majd ki, hogy az Összefogás Házában pontosan melyik teremben történik meg az új hely kialakítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában