A padok felszedése valamennyit javít a helyzeten

2020.07.06. 20:26

Betelt a pohár a Csillag téren

Több olvasónk is panaszkodott arra, hogy Szegeden, a Csillag tér környékén rendszeressé vált az üvöltözés és az utcai alkoholfogyasztás. Életvitelszerűen ott tartózkodó bandák keltenek feszültséget és tartják félelemben a környéken élőket. Kothencz János, a környék önkormányzati képviselője most közbelépett.

Munkatársunktól

Felszedték a padokat a bandázás megszüntetése érdekében. Szemetesek kerülnek a helyükre.

Fotó: Karnok Csaba

– Itt lakom a Lugas utcában, az egyik tízemeletesben a hétéves fiammal. A házban sok a kisgyermek, de nem merjük őket lehozni a játszótérre, mert ott és a buszmegállóban, valamint a Csillag téren délutántól megy a bandázás. Fiatalok és idősebbek közösen isznak, szétdobálják a szemetet. Elzavarjuk őket, de 20 perc múlva visszajönnek és egész éjszaka dorbézolnak – magyarázta lapunknak az egyik édesanya, aki másokhoz hasonlóan többször jelezte a körzet önkormányzati képviselőjének a problémát.

Felszedték a padokat a bandázás megszüntetése érdekében. Szemetesek kerülnek a helyükre.
Fotó: Karnok Csaba

Padok helyett szemetesek

Kothencz János, önkormányzati képviselőtől megtudtuk, ő több alkalommal is rendőrt hívott már, a jövőben pedig fokozottabb rendőri jelenlétre számíthatnak a környéken élők.

– Kértem a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-t, hogy szedjenek fel 6 padot, ezek helyére 9 szemetest helyeztek ki csütörtökön a cég munkatársai. A lakóknak ugyanolyan joguk van a nyugodt élethez és a közbiztonsághoz, mint bárkinek a városban – hangsúlyozta lapunknak a politikus.

A képviselőnek az a terve, hogy biztonsági térfigyelő kamerák felszerelését kezdeményezi az önkormányzatnál. Az ott élőktől pedig azt kéri, ha garázda, kulturálatlan viselkedést tapasztalnak, akár név nélkül is tegyenek bejelentést a 112-es segélyhívó számon.

Normalizálódik a helyzet

Urbán Róbert, a Tarjáni Lakszövetkezet elnöke lapunknak elmondta, vannak olyan lakók, akik 18 óra után már nem mernek kijönni a házukból.

– Az a gond, hogy nagyon sok az albérlő, nem lehet ellen­őrizni, kik laknak a tömbökben. Szerintem több bandatag kábítószert is fogyaszt – vélekedett. Urbán Róbert örül, hogy a több hónapja tartó helyzet a képviselő közbenjárására normalizálódik.

Gond van a boltoknál is

A Csillag téri üzletek tulajdonosai is panaszkodtak, a garázdálkodók miatt ugyanis csökkent a forgalmuk. Van, hogy már reggel alkoholt fogyasztanak, verekednek és a boltok előtt könnyítenek magukon. Az eladók szerint nagy segítség, hogy több padot is felszedtek, ennek már az első napon látszott a hatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában