Veterán autók, motorkerékpárok nemzetközi találkozója

2020.08.21. 17:32

Oldtimerek parádéja Makón

Közel nyolcvan jármű, autó és motorkerékpár vonult fel pénteken a makói Marosparti Veterán Autós-Motoros Közhasznú Sportegyesület hagyományos nemzetközi találkozóján pénteken a Hagymaház körül. A rendezvényre külföldről is érkeztek résztvevők.

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

– Nekem ez a motor, miközben karbantartom, javítom, a fiatalságomat juttatja eszembe. Az első motorom egy 25-ös Csepel volt, akkor hetedikes voltam – mondta a nemzetközi veteránjármű-találkozó egyik résztvevője, a makói Tari István, egy orosz gyártmányú, 350-es oldalkocsis IZS motor büszke tulajdonosa. A jármű 60 éve készült, az oldalkocsija még öregebb – ezeket külön-külön vásárolta meglett összerakva, 30 éve vette, rengeteg alkatrészt, Szegeden. Tavaly volt műszaki és eredetvizsgája, menetkész, szabályos rendszáma van, amúgy nem jár vele, csak alkalmilag – igaz, olyankor mindenki az ő motorját figyeli, mert a hangja olyan, mint a mennydörgés. Ezt hallottuk is. – Strapabíró, de zabálja a benzint – tette hozzá, miközben beindította.

A makói Marosparti Veterán Autós-Motoros Közhasznú Sportegyesület hagyományos nemzetközi találkozóján pénteken, a Hagymaház körül mintegy nyolcvan hasonló járművet, autót és motort szemlélhettek meg az érdeklődők. A rendezvényre külföldről is érkeztek résztvevők – igaz, a járványveszély miatti korlátozásokra tekintettel csak a közvetlen szomszédból, Szerbiából és Romániából.

Pompás járművek parádéját láthatták a makóiak a Hagymaház körül. Fotó: Szabó Imre

– Eleinte bizonytalan volt, hogy egyáltalán meg tudjuk-e tartani a találkozót, de végül szép számmal érkeztek vendégeink – mondta Szilágyi László, az egyesület elnöke. Ez éppen a tizenharmadik volt a sorban. Mindenképp szerették volna megrendezni a programot, hiszen valóságos turistaattrakció ez Makón. Maguk a résztvevők is találtak persze érdekességet maguknak, hiszen a legutóbbi találkozó óta elkészült a makói Ford-fal felújítása. Szilágyi elmondta, ezt hivatalosan szeptember 25-én adják át – az egyesület akkorra Ford T és A modellek bemutatójával, illetve egy előadással készül.

 

.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában