meghosszabbították a letartóztatását

2020.11.30. 11:36

Börtönben marad Joób Márton

Meghosszabbította a bíróság Joób Máron letartóztatását. A képviselő így január 30-ig biztosan börtönben marad. A hét vádlottból kettőnél bűnügyi felügyeletet rendeltek el, a többiek ugyanúgy január végéig maradnak rács mögött, mint Joób Márton.

Munkatársunktól

Januárig biztosan nem mehet haza Joób Márton.

Fotó: Frank Yvette

Börtönben marad a több száz milliós áfacsalással gyanúsított Joób Mártont – tudta meg a Délmagyarország a Kecskeméti Törvényszék szóvivőjétől. Sárközy Szabolcs elmondta, hogy a bíróság január 30-ig rendelte el az újabb kényszerintézkedést Botka László bizalmasánál. Az áfacsalási ügy vádlottai közül összesen öt embernek hosszabbították meg a letartóztatását, kettőnél pedig bűnügyi felügyeletet rendeltek el.

Mint ismeretes, Joób Mártont még július végén vették őrizetbe, ugyanis társaival együtt bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítják. Letartóztatásuk azóta is érvényben volt, ugyanis azt legutóbb augusztus 31-én, szökés és elrejtőzés veszélye miatt, a Kecskeméti Törvényszék most hétfőig meghosszabbította.

A megalapozott gyanú szerint Botka László bizalmasa egy olyan bűnszervezetet működtetett, ami 4 éven keresztül ingyenes hirdetési újság kiadásával, terjesztésével és reklámszervezéssel foglalkozó cégeken keresztül több százmillió forint adót csalhatott el. A bűnszervezet tetején álló szegedi székhelyű cég, amelynek tulajdonosa Joób Márton, az ügyészség szerint valós gazdasági esemény nélküli számlákat fogadott be fiktív számlák kiállítására létrejött cégektől.

Az, hogy valami nincs rendben Joób Márton cégügyeivel, már tavaly vi­­lágos lehetett. Szeptember vé­­gén a szegedi Fidesz tartott sajtótájékoztatót, amelyen elmondták, hogy számlavásárlás miatt vizsgálódik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Joób Márton és cé­­gei ellen, akkor házkutatást is tartottak nála.

Tápai Péter, a Fidesz helyi al­­elnöke akkor elmondta, hogy a Botka Lászlót támogató Összefogás Szegedért Egyesület ak­­kor még képviselőjelöltjének a vagyonnyilatkozata szerint két vállalkozásban van részesedése, az egyiknek a tulajdonosa is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában