Van, aki szerint egyszerűen csak sok az autó

2020.11.14. 12:45

Megnyugodtak a kedélyek az Algyői úti lámpa körül

Bár voltak kocsisorok, egyáltalán nem volt akkora a tömeg az Algyői úton tegnap reggel, mint amikor megnyitották az új, lámpás kereszteződést. Van, aki szerint egyszerűen csak túl sok az autó, ezért ezen nem is kell csodálkozni.

Munkatársunktól

Szeged, 20201113. Algyõi úti forgalom. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Biztosan mindenki emlékszik, hogy kilométeres kocsisorok alakultak ki, amikor múlt hó­­nap végén átadták az új jelzőlámpás kereszteződést az Al­­győi úton. Akkor azt írtuk, hogy aki Hódmezővásárhelyről akart reggel negyed nyolc tájékán Szegedre jutni, könnyen lehet, hogy csak az egyik benzinkútig sikerült neki. De annak sem volt könnyű dolga, aki Vásárhelyen akart elintézni valamit. Arrafelé sokszor a Bu­­dapesti körútnál állt a sor vége.

Aztán állítottak a jelző­lámpákon, és valamennyit ja­­vult a helyzet, sőt az addig elégedetlenkedők is csöndben maradtak. Most, hogy megint ingyenes a parkolás, és mindenki autóval jár, újra megnéztük, hogy mi a helyzet a lámpás kereszteződésnél. Tegnap reggel negyed nyolc körül értünk oda, amikor még simán ment a forgalom mindkét irányba.

Nem volt akkora dugó, mint a hónap elején.
Fotó: Frank Yvette

A kereszteződés viszont még mindig nagyon bonyolult, főleg azoknak, akik nem ismerik a környéket.

Ha pirosra váltott a lámpa, négy-öt autó gyűlt össze, azaz egyáltalán nem volt gond. Volt viszont negyedórával később, amikor már valóban elkezdődött a reggeli csúcsforgalom. Akkor már nem öt, hanem volt, hogy 20-25 autó torlódott fel Szeged és Hódmezővásárhely felé is. A lámpák azonban még ezt a tömeget is kezelni tudták, nem ismétlődtek meg a korábbi kilométeres kocsisorok. A kereszteződés viszont még mindig nagyon bonyolult, főleg azoknak az autósoknak, akik nem ismerik a környéket, és még sosem jártak arra. Az például biztos, hogy aki Petőfitelep felől kanyarodik Szeged felé, bele kell taposnia, mert a következő, néhány méterre lévő lámpát már lehet, hogy pirosan találja.

A jelenlegi helyzetről egy taxissal beszéltünk, aki az út melletti bolt mellett parkolt reggel. Azt mondta, hogy még mindig katasztrofális a helyzet, ami viszont nem egyértelműen a kereszteződés tervezője miatt van. Szerinte annyi autó közlekedik Szeged és Hódmezővásárhely között naponta, hogy az az útszakasz egyáltalán nem bírja el a terhelést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában