a szennyvízben alacsonyabb lett a koncentráció

2020.12.15. 19:30

Újabb iskolában és óvodában rendeltek el rendkívüli szünetet

Rendkívüli szünetet rendeltek el a Szentesi Központi Óvoda Napraforgó csoportjában a koronavírus-járvány miatt. A mindszenti iskola több osztálya is távoktatásra állt át, Szegeden pedig csökkent a vírus örökítőanyaga a szennyvízben.

Munkatársunktól

Csökken a víruskoncentráció a szegedi szennyvízben.

Forrás: MW

Fotó: Szakony Attila

Alacsony a szegedi szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – ismertette a legújabb mintavételi adatokat tegnap a Nemzeti Nép­­egészségügyi Hivatal. Ez azért is jó hír, mert a friss információk szerint tovább csökkenhet, ami azt jelenti, hogy most kevesebb szegedi hordozza a koronavírust, mint két héttel ko­­rábban.

Csökken a víruskoncentráció a szegedi szennyvízben.
Fotó: Szakony Attila / MW

Az Oktatási Hivatal úgy döntött, hogy a Szentesi Közpon­­ti Óvoda Napraforgó csoportjában rendkívüli szünetet rendel el. Hasonló a helyzet Mindszenten is. Ott az általános is­kola hét osztályánál áll­­tak át digitális oktatásra a koronavírus miatt várhatóan december 18-ig.

Pozitív lett a koronavírustesztje a kübekházi általános iskola egyik pedagógusának.

Ezért péntekig digitális oktatásra térnek át az intézmény felső tagozatában. Az alsósok oktatása a héten zavartalanul tovább folyik. A pedagógus a tü­­netek jelentkezésekor önkéntes karanténba vonult.

A Szegedi Gyermekklinika pedig közösségi oldalán hívta fel a figyelmet az egészségügyi dolgozók helyzetére. Azt írták, hogy az egészségügyben dolgozók számára is hatalmas le­­mondásokkal telnek az év utolsó hónapjai, a megnőtt terhelés miatt sok édesanya és édesapa alig látja gyermekét, családját.

– Amikor ezt a hivatást vá­­lasztottuk, sejtettük, hogy be­tegeinkért rengeteg áldozatot kell hoznunk, de valójában el­­képzelni sem tudtuk, hogy milyen feladatot mérhet ránk egy világjárvány.

Mi azonban nem adjuk fel, töretlenül betegeink gyógyulásáért küzdünk – fogalmaztak a bejegyzésben. Az egészségügyben dolgozókat a www.fogjunkossze.hu weboldalon lehet támogatni.

Csongrád-Csanád megyében mostanáig 12 ezer 560 ember fertőződött meg koronavírussal. Egy nap alatt 92 új fertőzöttet regisztráltak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában