Helyi közélet

2021.01.19. 19:55

Az egységért imádkoztak az ökumenikus istentiszteleten

K. A. R.

Szeged, 20210119. Ökumenikus istentisztelet a dómban. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

– Mindannyiunk liturgikus élete kizökkent a megszokott kerékvágásból, ennek ellenére ismét itt vagyunk, hogy együtt imádkozzunk az egységért – mondta el január 19-én este a dómban megtartott ökumenikus istentiszteleten Kiss-Rigó László püspök.

Idén ugyanis január 17-24. között tartják hazánkban az Ökumenikus Imahetet, ennek részeként tartott liturgiát a székesegyházban Fekete Károly református, Kondor Péter evangélikus és Kiss-Rigó László római katolikus püspök.

Kiss-Rigó László elmondta, Jézus arra szólított fel mindenkit, hogy úgy szeressék egymást, ahogyan ő szeretett minden embert. A püspök megjegyezte, sokfajta szeretet van, de az igazi az nemes és önzetlen, olyan, amilyen szeretettel Isten volt és van felénk. Az istentiszteleten azért gyűltek össze, hogy megéljék ezt.

A kölcsönös gondoskodásra szólították fel a jelenlévőket a püspökök. Fotó: Frank Yvette

Fekete Károly hangsúlyozta, a keddi közös este célja, hogy meglegyen az az összhang a jelenlévőkben, ami a tanítványokat jellemezte, és ami által kérdések nélkül tudják mások, hogy Krisztushoz tartoznak. Vagyis egymás kiegészítésére törekednek, de ez önzetlen szeretettel megy – tette hozzá.

Kondor Péter a hét felszólítására hívta fel a jelenlévők figyelmét, vagyis hogy öltsék magukra a türelmet. Elmondta, a Jézusban való hit sok türelmetlenségtől megóv. Hozzátette, a türelem olyan lelki állapot, amikor valaki egy ajtó kinyílására vár, azonban a hívő ember nem ennek az ajtónak a megnyílására vár, hanem Istenre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában