Helyi közélet

2021.01.18. 11:53

Bíznak a járvány csitulásában

munkatársunktól

– A tavaly decemberi 3 hetes elővásárlási időszakban 2021-re csaknem 60 ezer éves országos e-matricát vettek meg az autópálya-használók, 4 ezerrel többet, mint egy évvel korábban a teljes hónapban – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ). Az idei megyei pályamatricákból több mint 82 ezer fogyott. Az online értékesítés aránya 33 százalékról 40 százalékra nőtt, vélhetően a járvány miatt.

A díjkategóriák alapján kishaszongépjárművekre 17, az utánfutókra 9 százalékkal több éves matricát adtak el, mint egy esztendővel korábban. Személygépjárműveknél 3 százalékos a visszaesés, míg a buszok esetében a korábbi éves jogosultságnak csupán a 30 százalékát váltották meg az üzemeltetők – ők pesszimisták a közeli jövőt illetően. Megyei matricákból a legtöbbet, csaknem 47 ezret Pest megyére váltották meg, második Fejér 7,5 ezer, a harmadik Győr-Moson-Sopron megye 5,8 ezerrel.

A társaság az adatokból arra következtet, hogy az autópályahasználók egyre tudatosabban tervezik meg a közlekedésüket. A 2020-as jogosultságok január 31-én éjfélig érvényesek. – A NÚSZ internetes felületén kényelmi díj nélkül lehet megvásárolni az autópálya-matricákat – áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában