Felújítanak egy pedagóguslakást, a belterületi utak fejlesztése is tervben van

2021.01.21. 17:50

Idén adják át a pitvarosi egészségközpontot

Pitvaros 2020-as éve eredményes volt. A település nemcsak az önkormányzati beruházásokkal gazdagodott, az egyház, a tankerület és az állam is fontos fejlesztéseket hajtott, illetve hajt végre jelenleg is a településen.

Kovács Erika

Felújítanak egy pedagóguslakást, a belterületi utak fejlesztése is tervben van Fotó: Kovács Erika

– A plébánia pályázati forrásból felújította a katolikus templomot. Már a padok is a helyükön vannak. Nagyon szép lett. Iskolánk fejlesztésén jelenleg is dolgoznak a mesterek – mondta Radó Tibor polgármester.

A tankerület mintegy félmilliárd forintból újítja fel a felsős épületet. Az önkormányzat egy korábban megnyert pályázatból pedig a szennyvízelvezető rendszert építteti ki az intézménynél. Tűzcsapokat is telepíttettek, az ivóvíz gerincvezetékét is kicseréltették egy szakaszon.

Radó Tibor: Pitvaroson a legtöbb közintézmény már megújult. Fotó: Kovács Erika

– A gyerekek ideiglenes elhelyezésében is segítjük az iskolát, intézményeinkben adtunk helyet az osztályoknak. Az igazgatóság pedig a polgármesteri hivatalba helyezte át a székhelyét, míg a hivatal nagyterme most imateremként működik – részletezte.

Radó Tibor elmondta, a 4434-es út – ami Mezőhegyes és Csanád­palota között Pit­­varoson is áthalad – meg­­újult.

A cél az volt, hogy a csanádpalotai autópálya-lehajtótól megfelelő minőségben lehessen eljutni a mezőhegyesi Ménesbirtok felé.

– Nagyon örülünk, hogy te­­lepülésünkön lassan valamennyi középületünk meg­szépül, és javul az infrastruktúra, de természetesen maradt még feladat. Most már biztos, hogy Mezőhegyestől Csanádpalotáig kerékpárút is épül, a beruházás gesztora a megyei önkormányzat – jegyezte meg.

Radó Tibor beszélt arról is, hogy a Magyar Falu programban nyertek forrásokat egy pedagóguslakás felújítására, a munkát ebben az évben végzik majd el.

– Az egészségközpontunk elkészült, idén adjuk át. Már csak a használatbavételi engedélyek hiányoznak. Egy másik pályázatból némi önerővel 6 millió forintért panorámaröntgent vásároltunk a fogorvosi rendelőbe. A berendezés már megérkezett, hamarosan a he­­lyére is kerül az új egészségházban – sorolta a hamarosan záruló projekteket.

A belterületi utak fejlesztését is tervezik, amire remélik, sikerül pályázati forrást nyerniük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában