Tavaly töltötték fel, de már kátyús

2021.02.09. 07:52

Hepehupás lett az új útpadka

Az igen forgalmas makói Hédervári utca padkáját tavaly tavasszal emelték meg, de a sáv máris hepehupás, kátyús – jelezte egy olvasónk. Mágori András városüzemelési tanácsnok elmagyarázta, mi a helyzet az úttal, és intézkedést is ígért.

Szabó Imre

Esős időben a csapadék is összegyűlik az út menti sáv gödreiben. Fotó: Szabó Imre

– Úgy lett, ahogy előre jeleztem: az út széle tiszta hepehupa, néhol kifejezetten kátyús – mondta a makói Hédervári utcáról egy olvasónk, aki gyakran jár arra kerékpárral. Kimentünk és megnéztük, lefotóztuk: az útpadka valóban gödrös, a temetőnél lévő kanyarban kifejezetten, ott javítás nyomait is láttuk rajta.

Esős időben a csapadék is összegyűlik az út menti sáv gödreiben.
Fotó: Szabó Imre

Az út azért fontos, mert a református ótemetőhöz, onnan tovább pedig Gerizdes városrészbe vezet, gyakran forgalmas. A helyi képviselő, Botlik Anita a munkák indulásakor elmondta, balesetek is történtek amiatt, hogy a szűk úttestről az autósok leszorítottak egy-egy kerékpárost a mélyebben fekvő útpadkára.

Ezen a helyszínen 1,4 millióba került a beruházás, egyébként szerte a városban közel 50 milliót költöttek tavaly hasonló munkákra.

Mágori András városüzemelési tanácsnok, aki a munkálatok indulásakor ugyancsak nyilatkozott nekünk, felhívta a figyelmet arra, hogy a helyszínen nem az úttestet szélesítették ki: csak az útpadka szintjét emelték meg, alap nem készült hozzá, csak aszfaltemulziót terítettek le mind a két oldalon 30-40 centi szélességben.

– Ebből következően, noha az autóknak ezt a sávot nem kellene közlekedésre használni, ez a biciklisek nagyobb biztonságát szolgálja, a kocsik kereke időről időre kimélyíti – mondta Mágori. Ezt a biztonsági funkciót a sáv így is betölti, szükség esetén oda le tudnak húzódni. Ettől függetlenül itt is és a városban másutt is lesznek javítások – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában