Hódmezővásárhely

2021.04.13. 13:41

Cseri Tamás azt kéri az orvosi kamarától, vizsgálja ki a polgármester oltásának ügyét

A hódmezővásárhelyi Fidesz a Magyar Orvosi Kamarához fordult, mert Márki-Zay Péter, a város polgármestere nagyjából egy héttel a regisztrációja után kapott koronavírus elleni védőoltást. Azt kérik, vizsgálják ki, hogyan előzhetett meg akár több ezer hódmezővásárhelyi lakost az oltási rendszerben, feltételezéseik szerint jogosulatlanul.

Kovács Erika

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere április 6-án tette közzé, hogy megkapta a koronavírus elleni első oltást. Az oltakozásáról a múlt vasárnapi videóbejelentkezésében is beszélt.

– Hogy kit mikorra hívnak be, azt a háziorvos dönti el. Sok, tőlem fiatalabb országos politikus nálam korábban kapott oltást. Itt, Vásárhelyen van olyan háziorvos, aki már 21-22 éveseket olt. Sajnos azt látjuk, hogy az adott háziorvosoknál különbségek lehetnek, nem kor alapján mennek. Hogy ki milyen vakcinát kap, azt mindenki eldöntheti maga is. Orbán Viktor azt mondta, aki nem kéri az oroszt vagy a kínait, megy a sor végére. Most azt látjuk, hogy ők 1 héttel később már megkaphatták a nyugatit, vagyis annyira sor végéről nem beszélhetünk. Nekem az orvos ajánlotta a Modernát.

A polgármester beoltásával kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót április 13-án az Agyag utcai rendelő előtt Cseri Tamás, fideszes önkormányzati képviselő.

– Az oltási sorrendben több százan is megelőzték a polgármestert, valamiért mégis előbbre került, ráadásul a regisztrációja után egy héttel. Felvetődik a lehetősége, hogy az önkormányzat esetleg valamilyen nyomást gyakorolt a háziorvosra, hiszen az érintett háziorvos is szolgáltatási jogviszonyban áll az önkormányzattal

– emelte ki Cseri Tamás.

Cseri Tamás levelet írt a Magyar Orvosi Kamarának. Megkérdezte azt is, miért pont Moderna vakcinát kapott a polgármester. Fotó: Kovács Erika

– Az is érdekes, hogy a polgármesterrel együtt a felesége és a sógornője is megkapták az oltást. A Moderna vakcina célcsoportja a kormányhivatal háziorvosoknak kiküldött tájékoztatója szerint elsősorban az idősek, betegek és a kismamák, vagyis nem a 40 egynéhány éves egészséges férfiak – hangsúlyozta.

Cseri Tamás bejelentette, levelet írt a Magyar Orvosi Kamarának. Kérte, vizsgálják meg, hogy miért kaphatott polgármester soron kívül oltást, hogy előzhetett meg több ezer hódmezővásárhelyi lakost az oltási rendszerben. Arra is rákérdezett, hogy mi alapján döntött úgy a háziorvos, hogy a regisztráció után egy héttel behívja a polgármestert, a feleségét és a sógornőjét, illetve miért pont Moderna vakcinával történt az oltás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában