Koronavírus

2021.05.11. 15:37

Így áll a koronavírus koncentrációja a szegedi szennyvízben

Ha betartjuk a járványügyi előírásokat, a tendencia folytatódhat.

delmagyar.hu

20200527, Nagykanizsa. Szennyvíz elemzésével a koronavírus nyomában. A Pannon Egyetem, Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ és a Pécsi Tudományegyetem – Szentágothai János Kutatóközpont, Virológiai Kutatócsoport és a MOL közösen a szennyvizből készít koncentrátumot a vírus kimutatása érdekében. Képen : Adamcsik orsolya kuztató helyez be egy mintát a centrifugába. Fotó : Szakony Attila SzA Zalai Hírlap ZH

Szegeden a koronavírus koncentrációja a szennyvízben mérsékelt, a tendencia szintén.

A 18. héten a szennyvízminták többségét mérsékelt, az előző héthez képest enyhén csökkenő koronavírus koncentráció jellemzi. A legtöbb vizsgált település szennyvizét stagnáló tendenciát mutat, emelkedés csak az öt Budapest környéki település (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) közös mintájában mérhető, 4 városban pedig csökkenés tapasztalható (Debrecen, Székesfehérvár, Szolnok, Tatabánya).

A járvány további alakulását erősen befolyásolja a lakosság tudatossága, a járványügyi megelőző szabályok pontos betartása és a védőoltás minél nagyobb számú felvétele. Aki eddig még nem tette, éljen a védőoltás lehetőségével!

Fotó: Illusztráció: NNK.GOV.HU

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában