Ismét fogad adományozókat a Centerke

2021.05.06. 07:00

Mától megyénkben is oltanak Janssen-vakcinával

43 újabb beteget regisztráltak a megyében szerda reggelig, de az SBO dolgozói videóval azt üzenték, hogy ők nyernek, nem a Covid-19. Már megyénkben is oltanak az egydózisú vakcinával. Ismét fogad péntektől adományozókat és segítségkérőket is a Centerke.

K. A. R.

Budapest, 2021. április 13. Szénási Zsolt minõségbiztosító gyógyszerész mutatja az újonnan érkezett, koronavírus elleni Janssen-vakcinát a Hungaropharma budapesti raktárában 2021. április 13-án. A elsõ szállítmány összesen 28 800 embernek elegendõ oltóanyagot tartalmaz. A szállítmány fagyasztva érkezett és így is tárolják, kiszállítását csak a kiolvasztás után kezdik el. A Janssen-oltóanyagot honvédségi oltóbuszokkal viszik majd a kistelepülésekre. A Janssen adenovírusvektor-vakcina egyadagos, tehát nincs szükség második, emlékeztetõ oltásra a védettség kialakításához. MTI/Koszticsák Szilárd

Fotó: Illusztráció: MTI / Koszticsák Szilárd

Már 83 ezer 747 védőoltást adtak be a Szegedi Tudományegyetem munkatársai az egyetemi oltópontokon. Eközben oltóbusz érkezik ma a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Rákóczi téri épülete elé, ahol lehetőség nyílik az egy dózisú Janssen koronavírus elleni védőoltás felvételére is, erre előzetesen kellett jelentkezni a háziorvosoknál. A buszban pénteken is oltanak majd.

Újra látogatható a Szegedi Dóm Látogatóközpont védettségi igazolvánnyal. Fotó: Török János

Emellett sorra nyílnak a szegedi intézmények, így már a Szegedi Dóm Látogatóközpont is megnyitotta kapuit. A Szeged-Csanádi Egyházmegye lapunkhoz eljuttatott közleményéből kiderült, az érdeklődők biztonsága érdekében az intézményben kötelező a testhőmérséklet-mérés, a maszk- és a kézfertőtlenítő használata, valamint a védettségi igazolvány felmutatása. A pénztárnál és az Art Shop területén a személyzeten kívül egyszerre két vásárló tartózkodhat.

A központ hétfő kivételével naponta 9 és 17 óra között várja az érdeklődőket, de 12 óra 30 perc és 13 óra között fertőtlenítés, szellőztetés miatt zárva tart.

Továbbá újranyitott a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ is.

Rácz Anett alapítványi elnök elmondta, a pandémia alatt megszámlálhatatlanul sokan kérték a Centerke segítségét, de a ruha, cipő, használati tárgyak felajánlói is várták az újranyitást. Hozzátette, május 7-től a higiéniai szabályok betartása mellett fogadják a segítőket és a támogatást kérőket.

Eközben a SZTE SZAKK Sürgősségi és Betegellátó Önálló Osztály munkatársai arra hívták fel a figyelmet tegnap, hogy ugyan elfáradtak a frontvonalban dolgozva, de ők győznek majd és nem a koronavírus. Ezt egy tánccal üzenték meg, miután az SBO-ra is megérkezett a Jerusalema örömtánc mozgalma. Az erről készült videó EZEN A LINKEN tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában