Idén is kiosztják a boldog gizella-díjakat

2021.05.08. 15:20

Várják a jelöléseket

A Polgári Hódmezővásárhelyért Alapítvány 2018-ban hozta létre a Boldog Gizella-díjat. Az elismerést azon köztiszteletben álló személyek kaphatják meg, akik példamutató polgári gondolkodásukkal és munkásságukkal kimagasló érdemeket szereztek Hódmezővásárhelynek.

Kovács Erika

Kószó Péter: A díj a hűséget is szimbolizálja. Fotó: Kovács Erika

– Idén a díjátadót augusztus 19-re, Szent István királyunk napjának előestéjére tervezzük, hacsak a pandémia közbe nem szól – mondta el a pénteken, Gizella-napon megtartott sajtótájékoztatón Kószó Péter, az alapítvány elnöke.

Hozzátette, a díj Boldog Gi­­zella királynéról, Szent István feleségéről kapta elnevezését, aki keresztényi lelkülettel és alázattal tett tanúbizonyságot fogadott nemzete iránti hűségéről egész élete során. Így az odaítélt díj a város iránti hűséget is szimbolizálja.

Kószó Péter: A díj a hűséget is szimbolizálja.
Fotó: Kovács Erika

Az alapítvány a vásárhelyiektől kér jelölést, kik legyenek az idei díjazottak, akik emlékplakettet, oklevelet és nettó egymillió forintot kapnak. Jelölni június 15-ig lehet a [email protected] e-mail-címen.

Az első évben Páger Lajos és Berta Éva orvosházaspár vehette át az elismerést, 2019-ben Nagy István háziorvos és Draskovicsné Joó Erzsébet újságíró, tavaly Könyves Gé­­záné Szporny Sarolta gyógyszerész és Sós Imre pedagógus, szakedző kapta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában