600 méter magasból nézték meg a várost

2021.06.10. 12:02

Repülni vittük Szilviát és édesanyját – Fotók

Egy nyolcéves szatymazi kislány a második szerencsés nyertesünk, akinek a Délmagyarország szerkesztősége valóra váltotta gyereknapi kívánságát. Szilvia felülről szerette volna látni a világot, így édesanyjával elmehetett egy valóban feledhetetlen sétarepülésre.

Timár Kriszta

Szilvia és édesanyja nagyon élvezték a városnéző sétarepülés. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Kívánj egy nagyot! – ezzel a felhívással várta szerkesztőségünk Csongrád-Csanád megyei fiatalok kívánságait, hogy kö­­zülük néhány szerencsésnek igazán feledhetetlenné tegyük az idei gyereknapot. Ahogy olvashatták, egy kívánságot már korábban valóra váltottunk: az 5 éves Martint, a 3 éves Mátét és nővérüket, a 6 éves Izabellát kukásautózni vittünk.

Június 8-án egy újabb álmot váltottunk valóra, ráadásul – mint utóbb kiderült – egyszerre egy felnőttét és egy gyerekét.

Szilvia és édesanyja nagyon élvezték a városnéző sétarepülés. Fotó: Karnok Csaba
Fotó: Karnok Csaba

Titokban tartotta

A szatymazi Tóth Józsefné titkokban keresett meg bennünket egy olyan kéréssel, amellyel 8 éves lányának szeretett volna örömet szerezni.

Mint írta, Szilvia nagy vágya, hogy felülről láthassa a világot.

A Szegedi Repülőtér partner volt ennek az álomnak a megvalósításában, így amikor értesítettük az édesanyát, hogy a szerencsés kiválasztottak között szerepelnek, és készülhetnek a nagy kalandra, végre elárulhatta a családnak, addig ugyanis babonából nem mert szólni akciójáról.

Mint felszállás előtt elmesélte , amikor elkiáltotta magát, hogy mennek repülni, először nem is értették, miről beszél.

Cessnával Szeged felett

Tegnap délután a családot Horváth Andor pilóta várta egy 172-es Cessnával. Hamar kiderült, az édesanya sem re­­pült még soha, pedig ez neki is gyerekkori álma volt.

– Igaz, egyszer nyertünk egy sétarepülést a Szatymazi Repülőnapokon, ahová mindig kimegyünk, de addig halogattuk a kupon beváltását, hogy az végül lejárt – mesélte.

A családot elkísérte az édesapa, Tóth József is, aki egyből arról érdeklődött a pilótánál, mióta repül. Miután kiderült, hogy csaknem 10 éve, a családfő láthatóan megnyugodott. Szilvia azonban idegesnek tűnt.

– Kicsit tériszonyos vagyok – magyarázta.

Arra a kérdés­­re, hogy akkor miért szeretne repülőre ülni, azt válaszolta, mert ettől függetlenül ez iz­­galmas kalandnak tűnik.

– Biztos furcsa lesz mindent felülről látni – tette hozzá. A pilóta mindenesetre hamar megnyugtatta.

– Bízzatok bennem, és ne maradjatok le a stressz miatt az élményről – javasolta.

A kisgép nagyjából 20 percet töltött a levegőben Szilviával és édesanyjával.

Mintegy 600 méter magasságból nézték meg a Tisza–Maros torkolatot és a várost. A kör végén mindketten mosolyogva szálltak ki a repülőből.

– Nagyon tetszett. Fentről sokkal több minden látszik – lelkendezett Szilvia. Édesanyja, Zsófi pedig azt emelte ki, milyen gyönyörű az Anna fürdő.

– Meg persze a Tisza. Pont úgy fordultunk, hogy a napsütéstől olyan volt, mintha ezüstből volna – mesélte.

Gépcsodák között

A sétarepülés után a család még egy rövid idegenvezetést is kapott a hangárban.

Horváth Andor megmutatta nekik azt az orosz gyártmányú gépet, amellyel műrepülni mehetnek a vállalkozó kedvű utasok, illetve azt a 70 éves T–28-as hadászati gépet is, amelyet légi show-kon láthat majd a közönség.

A család úgy köszönt el, hogy biztosan nem ez volt az utolsó repülésük, hiszen nagyon élvezték, és most már azt is tudják, hogy nincs mitől tartaniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában