Jogosan hagyták figyelmen kívül a táblákat

2021.08.18. 18:25

Nem állította meg a tábla a tollfelvásárlókat

Le kellett szerelnie az általa korábban kihelyezett figyelemfelhívó táblákat az egyik helyi képviselőnek. Laczkó Zsolt a hangosbemondójukkal az itt élőket zavaró árusokat szerette volna távol tartani a várostól, de mivel a tollfelvásárlók országos árusítási engedéllyel rendelkeznek, így helyi rendelettel nem korlátozhatók. Az ügyben a képviselő aláírásgyűjtést is kezdeményezett.

Majzik Attila

A táblák ugyan lekerültek, most aláírásgyűjtéssel próbálják megállítani a tollfelvásárlókat. Fotó: Laczkó Zsolt hivatalos oldala

Június elején minden Csongrádra vezető út mellett tollfelvásárlást és házaló árusítást tiltó táblák bukkantak fel. A jelzéseket Laczkó Zsolt önkormányzati képviselő tette ki, hogy ezzel is távol tartsa a várostól az árusokat.

A képviselő szerint, aki szeretné eladni a tollait, annak egy telefonszámon keresztül van lehetősége egyeztetni a felvásárlókkal, de a tollasok csak előzetes egyeztetés után, célirányosan és hangosbemondó használata nélkül jöhetnek majd a városba.

Laczkó Zsolt a közösségi oldalán megjelent videóban kijelentette, ezzel a hangos hangszóró használata megszűnt a városban.

Mint azonban kiderült, a helyzet korántsem volt ilyen egyszerű: a tollfelvásárlók a tábla ellenére is járták a várost, ráadásul jogosan hagyták figyelmen kívül azokat.

Mint a város jegyzőjétől megtudtuk, már más településen is próbálták tiltani a tollfelvásárlást, az ügyben ombudsmani állásfoglalás is született. Eszerint nem lehet korlátozni a vállalkozás szabadságát, így jogszabályellenes a tiltás. Az is kiderült, hogy a tollfelvásárlók országos árusítási engedéllyel rendelkeznek, azaz nem helyben, hanem országosan kellene a kérdést szabályozni. Az önkormányzat is megvizsgálta a helyzetet, és közútkezelői felszólításra leszedették a képviselővel a táblákat.

A táblák ugyan lekerültek, most aláírásgyűjtéssel próbálják megállítani a tollfelvásárlókat. Fotó: Laczkó Zsolt hivatalos oldala

A küzdelem a tollfelvásárlókkal ezzel azonban nem jutott nyugvópontra, Laczkó Zsolt aláírásgyűjtésbe kezdett az ügyben.

Rövid idő alatt több mint száz támogató aláírás gyűlt össze, ezeket a képviselő el is juttatta a polgármesterhez: azt szeretné elérni, hogy az önkormányzat rendeletben szabályozza a hangos házalást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában