több utcát is lezártak

2021.09.14. 14:51

Madridi rendőrök a szegedi utcákon

Egy filmforgatás miatt zártak le több teret és utcát is tegnap a szegedi belvárosban. Az üzletek cégéreit átragasztották spanyol nyelvűre, az utcákon spanyol rendőrautót és spanyol rendőröket is lehetett látni. Persze nem igaziakat.

Munkatársunktól

Szeged, 20210913. Spanyol film forgatása a belvárosban. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Madridnak öltöztette be egy filmes stáb tegnap reggelre Szeged belvárosának egy részét, ami valami okból majdnem teljes titokban történt. Néhány helyre raktak ki tájékoztató táblákat. Ezekből az derül ki, hogy a fővárosi Pioneer Stillking INTL Kft. forgat a városban. Hétfőn a Deák Ferenc, az Oroszlán, a Kárász utcán és a Klauzál téren voltak, ma pedig a Magyar Ede és a Dugonics téren, valamint a Kölcsey és a Feketesas utcákon dolgoznak. Hozzátették azt is, hogy jogosan zárhatják le a közterületeket, mert bérleti díjat fizetnek érte, de azt is megígérték, hogy mindent megtesznek a lakók zavarásának elkerülésére.

A városi parkolási cég írta ki honlapjára, hogy vasárnap és kedd között filmforgatás miatt egyes belvárosi utcákban korlátozzák a parkolást.

Kedden a Feketesas utca 28–30. szám előtt nem lehet parkolni reggel 8 órától éjfélig. A nagyobb lezárások egyébként hétfőn voltak, és váratlanul érték az autósokat.

Fotó: Frank Yvette

De ami a lényeg: a belvárost spanyol zászlókkal lobogózták fel, spanyol fagyis és büfékocsit, de még madridi rendőrautót és rendőröket is lehetett látni. És átragasztották az üzletek cégéreit spanyol nyelvűre. Szegedet egyébként szeretik a filmes stábok. Legutóbb a nyár közepén kerestek statisztákat egy július végi forgatáshoz.

A belvárost spanyol zászlókkal lobogózták fel, spanyol fagyis és büfékocsit is lehetett látni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában