Hétszáz önkéntes tartalékos katona vett részt

2021.10.10. 07:00

Az újdörögdi gyakorlat – Galéria

Csongrád-Csanád megyei tartalékos önkéntes katonák is részt vettek egy csaknem egy hétig tartó gyakorlaton a Bakonyban, a honvédség kiképzőbázisán Újdörögdön. A kiképzést magas rangú katonák is meglátogatták.

Munkatársunktól

20211007 Újdörögd Moonstar 2021 hadgyakorlat önkéntes tartalékos állománya honvédségnek bemutatót tartott Fotó: Török János TJ DM Délmagyarország

Fotó: Török János

Túl vannak egy egyhetes gyakorlaton azok a Csongrád-Csanád megyei tartalékos önkéntes katonák, akik egy országos kiképzésen vettek részt a Ba­konyban. Polyák András ezredes, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred parancsnoka elmondta, hogy a Magyar Honvédség újdörögdi bázisán egy összevont kiképzés történt. Az egyhetes gyakorlaton hétszáz önkéntes tartalékos katona vett részt, közülük ötvenen Csongrád-Csanád megyéből érkeztek.

Október 2-án, szombaton az adminisztrációé és a tábori sátrak elfoglalásáé volt a főszerep. A foglalkozások vasárnap kezdődtek. A tartalékosok – többek között – általános harcászati, vegy­­ivédelmi, egészségügyi és műszaki kiképzésen vettek részt.

A MOON STAR 2021 nevű gyakorlat legfontosabb célja a területvédelmi alegységek alapfeladatokra való felkészítése, va­­lamint ezek gyakorlása volt.

A 19 megyéből és a fővárosból érkezők igazi tábori körülmények között laktak csaknem egy hétig, és különböző kiképzési foglalkozásokon sajátították el azt az ismeretanyagot, amelyet egy előre beállított harcászati helyzetben mutattak be október 7-én.

 

A gyakorlat zárásán részt vett Bozó Tibor vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnoka is.

A tábornokot Sipos Antal ez­­redes, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred ezredpa­rancsnoka fogadta, majd a ve­­­­zető állomány jelentett a kiképzést végrehajtó tartalékos állomány létszámáról, a foglalkozások menetéről, valamint a kiképzéssel kapcsolatos terve­zett jövőbeni feladatokról. A ve­­zérőrnagy ezután megtekintette mind a tizennyolc kiképzési foglalkozási állomást, beszélgetett a tartalékos állománnyal, érdeklődött végzettségükről, az önkéntes tartalékosi szolgálatra való jelentkezésük motivációjáról és az eddig szerzett katonai élményeikről, feladataikról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában