lemondatná a fidesz

2021.10.13. 14:53

Cigányozott Ménesi Imre a szegedi Fidesz szerint

Nyílt cigányozással vádolja a szegedi Fidesz Ménesi Imrét. Német Ferenc fideszes önkormányzati képviselő szerint a szocialista képviselőnek le kellene mondania a legutóbbi közgyűlésen tett kijelentései miatt.

S. Z.

Szeged, 20211013: Németh Fernc önkormányzati képviselõ sajtótájékoztatója a Fidesz irodában. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

„Hétköznap ott fehér ember nem volt, másmilyen igen” – ezt mondta Ménesi Imre a legutóbbi közgyűlésen Szegeden, ami nyílt cigányozás és rasszizmus a szegedi Fidesz szerint.

Német Ferenc, a nagyobbik kormánypárt önkormányzati képviselője sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet a szocialista képviselő kijelentésére.

– Ez a mondat nyílt cigányozás, és ez a primitív rasszizmus elfogadhatatlan – tette hozzá a képviselő.

Német Ferenc szerint ráadásul Ménesi Imre kijelentése szegényellenes is, ami legalábbis megdöbbentő egy szocialista képviselőtől.

– Ezt egy szocialista képviselő mondta. A szocialista képviselők állandóan telesírják a párnájukat a szegényekért, de csak ennyit tesznek. Amikor valóban segíteni kellene, akkor nem csinálnak semmit. Szegeden a szolidaritás a városházán csak szlogenekben létezik, a valóság mást mutat – tette hozzá Német Ferenc.

A szegedi Fidesz szerint a kétszínűség, a szegényellenesség és a cigányozás elfogadhatatlan, ezért azt követelik Ménesi Imrétől, hogy kérjen bocsánatot, és mondjon le képviselői mandátumáról, mert ezzel méltatlan lett a város polgárainak képviseletére.

A sajtótájékoztatón szó volt arról is, hogy szemetes a Cserepes sor környéke. Német Ferenc itt is Ménesi Imrét idézte, aki szerinte azt mondta, hogy „a kedves szegediek olyanok, hogy ahol meglátnak egy kukát, oda hordja a fél város a szemetét.”

– A szocialista képviselő ezzel nemcsak a Cserepes sori piac látogatóit, hanem az összes szegedit megsértette. Azt állítja, hogy a szegedi emberek szemetelnek, rendetlenek és mocskot csinálnak a városban. Ménesi Imrének biztosan van jobb dolga, mint a szegediek sértegetése, a kijelentései miatt távoznia kell a közéletből – hangsúlyozta Német Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában