jogi bizottság

2021.11.16. 13:07

Fejlesztésekről, módosításokról döntöttek

A keddi jogi bizottság ülés részletei.

K. A. R.

20210131 Szeged városháza torony óra fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Illusztráció / Kuklis István

A Partfürdőn felújítják a családi medencét 20 millió forintból, míg az Anna Fürdőben 9 millió forintból az élményzuhanyzót és pincében lévő szerkezeti elemeket újítják meg.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. pályázatot nyújt be a József Attila Általános Iskola előtti terület rendezésére, a Gyík utca – Csaba utca zöldterületen új bébijátszótér létesítésére, a Selyem utca – Lugas utca játszótér fejlesztésére, a Kereszttöltés utca melletti fitnesz park bővítésére, a Kereszttöltés utcai pihenő közpark megújítására és a Zöldfa utcai közösségi tér rehabilitációjára – minderről a jogi bizottság döntött kedden.

Továbbá szavaztak arról is, hogy 110 pácienst átcsoportosítanak a 23. fogorvosi körzetből a 16. körzetbe, mivel annak lakosságszáma hamarosan 3600 alá csökken, mely esetben lecsökkenne a finanszírozása is. Ugyanígy a 11-es fogorvosi körzetből is átkerül 145 ember a 15-ös körzetbe, valamint a 45. védőnői körzetből a Gelei József utca lakói a 31. és 43. körzethez kerülnek.

Döntöttek a költségvetés módosításáról is, miszerint 15 millió forintba kerül a Kárász utcára kihelyezendő napvitorlák tervezése, az ülésen kiderült, az összeg a telepítést is tartalmazza.

Módosítják a helysiégrendeletet is, ez a nem lakás célú ingatlanok bérbeadásában jelent változást.

A képviselők közül többen, például Chovanecz Kata és Szabó Bálint is sérelmezte, hogy az ülésen nincs jelen a több napirendet előterjesztő gazdasági alpolgármester, Kovács Tamás, valamint az IKV Zrt. sem, így hiába kérdeznek, érdemleges válasz nincs. Szabó szerint Kovács a vádlottak padján ült Gyulán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában