Maroslele

2021.11.29. 16:05

Kolbászból lesz a kerítés Lelén

Munkatársunktól

– Nem tudtam, hogy jótékonysági akció van, amúgy is jöttem volna, de így még nagyobb örömmel vásároltam egy kis finom füstölt kolbászt – mondta a maroslelei húsbolt egyik vevője, Farkas Szilárd. Aki a hétvégén itt vásárolt, az a helyi Zengő óvodát támogatta. Az akció szlogenje az volt, hogy kolbászból lesz a kerítés. A magyarázat, mint a Zengő Óvoda intézményvezetőjétől, Bozsóné Barta Ágnes Ma­­rianntól megtudtuk, az, hogy a pénzből az óvoda és a mellette épülő bölcsőde közös kerítését fogják rendbe tenni, elmondható tehát, hogy Maroslelén tényleg kolbászból lesz a kerítés.

Aranyné Böjti Szilvia, a családi vállalkozás ügyvezetője azt mondta, az ovi báljára minden évben ajánlottak fel nagyobb értékű tombolatárgyakat, de most, hogy rendezvényt a járványhelyzet miatt nem lehet tartani, így segítettek.

Azért épp az óvodát akarták támogatni, mert nincs gyerekük, és a bevétel teljes, 200-300 ezer forintra várt összegét erre a célra ajánlották fel.

Az akcióból Drimba Tibor polgármester is kivette a részét, ugyanis fehér köpenyt húzva beállt a pult mögé.

– Nem volt újdonság a fel­adat, hiszen korábban, vállalkozóként nekem is volt üzletem. Az ötletet nagyon jónak tartottam, Lelén szerencsére gyakran segítik civilek a helyi intézményeket – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik