Sokan ajándékoztak Német Alexandráéknak is

2021.12.30. 13:23

Nyugodt, békés volt a karácsonyuk volt Halász Zsolténak

Az év elején szenvedett tűzkárt a pusztaszeri Halász Zsolt kislányával, Hannával, Szegeden pedig Németh Alexandráék társasházi lakását – főként az édesanya szobáját – pusztították a lángok. Kíváncsiak voltunk arra, miként telt a két család karácsonya.

Imre Péter

Fotó: Halász Zsolt

Az esztendő elején tűzkárt szenvedett Halász Zsoltnak és kislányának, Hannának a sorsát a tragikus esettől végig figyelemmel kísértük. Abban a házban laknak, amit megvásárolhatnak a jelenlegi tulajdonostól, karácsonyuk szépre sikerült, ezúttal is sok adományt, ajándékot kaptak. 

 

Együtt a gyerekekkel 

 

– A karácsony másnapja volt az enyém, akkor ünnepelhettek velem a kicsik, Hanna és Zsoltika, és még mindig nálam vannak – mondta a pusztaszeri Halász Zsolt. Elárulta: ismerősöktől, idegenektől is kaptak ajándékot – előfordult, hogy pénzt, hogy azon vegyen valamit a gyerekeknek –, az emberek nem feledkeztek meg róluk. 

 

Szép ünnep 

 

– Bőséges ünnepünk volt, Hannuska például kapott zene­gépet, vagyis gyerekszintetizátort, babaszekrényt, babákat, én ruhákat, például jégvarázsosat vettem neki, plüss-szarvast. Zsoltika plüssmackót is talált a fenyőfa alatt, valamint felüljárós, összeszerelhető játék autópályát, a maci nagyobb nála – sorolta Zsolt. Hozzátette: korántsem mondott el mindent, mert szinte lehetetlen felsorolni az összes ajándékot, amit kaptak, illetve, amit ő és a család vásárolt. Sok sütemény, édesség, mákos, diós bejgli és szárma került az asztalra. A tűz a karácsonyi énekek, a hangulat alatt eszükbe sem jutott. – Az év közepén álmodni sem mertem volna, hogy ilyen szép ünnepünk lesz. 

A két hete csütörtökön tűzkárt szenvedett – mint emlékezetes, pillanatok alatt kiégett az édesanya szobája – Németh Alexandra és 6 éves kislánya, Lizu párja, Csábi Zoltán szüleinél töltötte az ünnepet, és igyekeztek nem gondolni a pár napja történtekre. Mikor a helyszínen jártunk, Szandra megemlítette, hogy 4 éve, éppen karácsonykor költöztek a Csörlő utcai lakásba. 

 

Sok adomány érkezett 

 

– Kezdenek gyógyulni az égési sérülést szenvedett lábaim, speciális kötést kapnak, az úgy érzem, sokat segít – mondta Szandra. Majd azzal folytatta: sok mindent kaptak a jótékony falajánlóktól, főleg ruhát és Elizabet rengeteg játékot, de volt az adományok között szekrény, varrógép, mobiltelefon és tablet is. – Túl sok adomány érkezett, nem tudjuk mindet hasznosítani, ezért a felesleget felajánljuk az Egyedülálló Szülők Klubjának. Lizut sokáig én is egyedül neveltem és sokat segítettek, de valószínűleg juttatunk más alapítványoknak is – közölte. 

– Most éppen a lakásban vagyok, írom a listát arról, mi mindent veszítettünk, miket pusztítottak el a lángok, és még a biztosító is vizsgálódik. De karácsonykor nem foglalkoztunk a tűzzel, igyekeztünk mindent, minden rosszat kikapcsolni – zárta mondandóját Németh ­Alexandra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában